Ranskalainen Kyläkauppa, Asikkala

Kesämökkimme sijaitsee Asikkalassa Päijänteen sivujärven Ruotsalaisen rannalla. Kauppareissut hoidetaan Vääksyssä, josta löytyy myös paljon muitakin kauppoja ja jopa pikkuputiikkeja. Kauppareissut siis saattavat kestää hieman tavanomaista pidempään juuri noiden mielenkiintoisten pikkukauppojen takia.

Viime kesänä Vääksyyn avattiin Ranskalainen Kyläkauppa. Tämä kuulosti niin erikoiselta yhdistelmältä, että olihan se pakko käydä itse katsastamassa. Kauppa oli täynnä ulkomailta myyntiin tuotuja vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita lapsille ja aikuisille. Sisustustuotteita siellä ei juurikaan muutamia kylpytuotteita lukuunottamatta myyty. Hyvä niin, sillä sisustuskauppoja Vääksyssä on vaikka kuinka monta. Mielenkiintoisin osuus oli kuitenkin kahvila ja siellä myynnissä olevat ranskalaiset elintarvikkeet ja kahvilatuotteet.

Ranskalaisen kyläkaupan herkkuja

Kyläkauppaa pitää suomalais-ranskalainen pariskunta, jolla on ollut vastaavanlainen kauppa Ranskassa heidän siellä asuessaan. Siellä kauppa oli suljettu Suomeen muuton vuoksi ja avattu sitten uudenlaisena Vääksyssä. Kauppa sijaitsee vanhassa kolmikerroksisessa kivitalossa, jossa aikoinaan on toiminut matkustajakoti. Kesällä tehty julkisivuremontti häiritsi jonkin verran aukioloaikoja, mutta pääsääntöisesti kauppa oli auki perjantaista sunnuntaihin.

Kesällä ostimme kaupasta ranskalaisia maalais-raakamakkaroita. Ranskalainen mies oli itse valmistanut ne edellisellä viikolla teurastetusta naapurin porsaasta. Possun nimikin mainittiin, mutten enää sitä muista :). Makkarat oli valmistettu edellisenä päivänä ja niissä oli siis porsaanlihaa ja erilaisia yrttejä. Ohjeeksi annettiin valmistaa makkarat vasta seuraavana päivänä, jotta maut ehtisivät varmasti tasaantua. Grilliin nuo makkarat pääsivät ja olivat todella herkullisia, hieman maalaismaksamakkaran makuisia.

Ranskalaisia_raakamakkaroita

Nyt lokakuussa piipahdin kaupalla uudemman kerran ja tällä kertaa nautimme esikoisen kanssa maukkaasta ranskalaisesta omenatortusta ja maitokahvista. Tällä kertaa meitä palveli ranskalainen nuoriherra Jeremy, omistajien ollessa muissa hommissa. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan tässä kyläkaupassa, jos on reissussa Asikkalan lähettyvillä, ihan jo hienon remontoidun rakennuksenkin takia. Kannattaa kuitenkin tarkistaa aukioloajat kaupan Facebook-sivuilta. Ilmeisesti ensi kesäksi kaupalle on tarkoitus avata myös maatilapuoti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s