Aamiainen päivän tärkein ateria

Totta se on joka sana. Aamiainen on yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Mitä enemmän tai paremmin syöt aamulla ja päivällä, sitä vähemmän tunnet nälkää illalla. Tämä aamupala on oikea voimapala, jonka avulla jaksaa pitkälle päivään. Itse paistan kananmunia muutenkin viikonloppuisin, mutta tämä on erikoisherkku vaikkei ehkä kauneudella hurmaakaan.

Raejuustomunakas ja mansikkasmoothie
Munakas raejuustolla ja marjasmoothie

1 kananmuna
4 kananmunan valkuaista
ruokaöljyä
100 g (1/2 prk) raejuustoa
suolaa
mustapippuria
1,5 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)
2-3 dl makeuttamatonta marjakeittoa
1-2 rkl vehnäleseitä

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää tilkaa öljyä. Kaada kuumalle pannulle kananmunat ja lisää päälle raejuusto. Paista munakasta kohtalaisella lämmöllä kunnes pinta on hyytynyt. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Laita mansikat korkealaitaiseen kapeaan kulhoon. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne mikrossa noin minuutin verran. Lisää marjakeitto ja vehnäleseet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi. Nauti munakas hieman jäähtyneenä ja päälle raikas mansikkajuoma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s