Ranskalaisia raakamakkaroita uunijuureksilla

Uuden vuoden nakit vaihtuvat meillä tänä vuonna ranskalaisiin raakamakkaroihin. Viime kesän uusi tuttavuus, Rankskalainen kyläkauppa, myy aina ajoittain puodissaan itse valmistettuja raakamakkaroita. Kesällä grillasimme näitä herkkuja mökillä, mutta nyt talvella makkarat voi valmistaa höyryttämällä ja paistamalla. Makkaroita oli taas kahta laatua, tulisempia, espanjalaisella paahdetulla paprikajauheella maustettuja sekä miedompia yrttimaustettuja. Lisukkeeksi sopivat hyvin paahdetut uunijuurekset.

Raakamakkaroita ja uunijuureksia

Raakamakkarat voi kypsentää höyryttämällä, jolloin niiden mehukkuus säilyy varmasti. Laita laakeaan kattilaan höyrytysritilä ja täytä kattila vedellä ritilän pohjaan saakka. Laita makkarat varovasti ritilän päälle lomittain. Höyrytä tasaisella lämmöllä noin 20 minuuttia. Kun makkarat ovat lähes kypsiä, niihin voi paistaa vielä kauniin pinnan paistinpannulla jossa on loraus öljyä.

Uunijuurekset

4 porkkanaa
4 perunaa
pala lanttua, bataattia, naurista, punajuurta, palsternakkaa
suolaa ja mustapippuria
Kuivattuja tai tuoreita yrttejä oman maun mukaan: basilikaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia, salviaa

Voit käyttää niitä juureksia mistä pidät tai mitä jääkaapista löytyy. Pese juurekset hyvin ja ja leikkaa isoiksi lohkoiksi, perunat pituussuuntaan neljään osaan. Laita juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kaada päälle hieman öliiviöljyä ja kierrä myllystä mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Lisämausteeksi sopivat rosmariini, timjami, salvia, oregano, timjami tai basilika. Nämä juurekset maustettiin tuoreella rosmariinilla. Pyörittele juureksia pellillä jotta öljy ja mausteet tarttuvat niihin. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kypsyyden voi testata haarukalla.

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s