Aurinkoinen broilerikastike

Aurinkoinen kookosbroilerikastike

4-6 annosta

Tämä broilerikastike syntyy nopeasti samaan aikaan kun lisukkeetkin valmistuvat. Esivalmistelut ovat yksinkertaisia ja antavat kivan itämaisen vivahteen ruoalle. Jos makunystyrät kestävät, voi joukkoon lorauttaa vaikka chilikastiketta.

300-500 g broilerisuikaleita
1 rkl öljyä
mustapippuria myllystä
0,5-1 tl Meira limemausteseosta
1-2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
2 porkkanaa raastettuna
1 tlk kookosmaitoa
(1 banaani viipaloituna)
(1 tlk ananasmurskaa tai -kuutioita)
tarvittaessa suurustukseen: 1-2 rkl maissijauhoja ja 1-2 dl vettä
lisäksi basmati riisiä tai riisinuudeleita

Keitä riisi tai nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Laita öljy lämpiämään paistinpannulle. Ruskista sipulisilppu öljyssä ja lisää broilerisuikaleet ja porkkanaraaste. Paista broileri kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja limemausteseoksella.

Jos haluat makean maun kastikkeelle lisää joukkoon kuorittu ja viipaloitu banaani ja ananasta. Lisää lopuksi kookosmaito. Kiehauta, mutta älä keitä pitkään jottei kookosmaito juoksettuisi. Jos kastike tuntuu liian vetiseltä, sen voi suurustaa veteen sekoitetulla maissijauholla. Kaada vesi-maissijauhoseos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita. Tarjoa kastike keitetyn basmatiriisin tai riisinuudeleiden kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s