Herkkulihapullat yrteillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Tomaatti-yrttilihapullat

Lihapullat ovat siitä mukava ruoka laittaa, että taikinaa voi varioida melkein loputtomasti. Välillä tuttu ja turvallinen peruslihapullat perunamuusin kanssa on se oikea valinta, mutta toisinaan on kiva testailla kuinka paljon makuja yhteen pullaan voikaan saada mahtumaan. Tässä reseptissä ei ole käytetty kananmunaa tai korppujauhoja, vaan taikina vaivataan sileäksi massaksi, jolloin pullat eivät paistettaessa murene. Näistä lihapullista piti muuten koko perhe.

noin 30 keskikokoista lihapullaa

700 g nauta-sikajauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 punttia tuoretta persiljaa
10 basilikanlehteä
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
100 g fetaa
(paistamiseen öljyä tai voita)

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota paistinpannulla tilkassa öljyä. Pilko aurinkokuivattu tomaatti, persilja ja basilika pieneksi silpuksi. Murenna feta pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset ja mausteet jauhelihan joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna lihapullataikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa.

Kaada tilkka ruokaöljyä kulhoon ja kostuta kädet öljyllä. Tämä estää lihapullataikinaa tarttumasta käsiin. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin pullia ja paista joko öljyssä paistinpannulla tai uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Yrttilihapullat

Makua täynnä olevien lihapullien lisukkeeksi paistoin silputtua sipulia ja paprikaa sekä kesäkurpitsalohkoja. Kasvishöysteen maustoin ranskalaisella yrittimausteella, suolalla ja mustapippurilla.

Yrttilihapullat_kasvishöystö

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s