Herkkulihapullat yrteillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Posted by

Tomaatti-yrttilihapullat

Lihapullat ovat siitä mukava ruoka laittaa, että taikinaa voi varioida melkein loputtomasti. Välillä tuttu ja turvallinen peruslihapullat perunamuusin kanssa on se oikea valinta, mutta toisinaan on kiva testailla kuinka paljon makuja yhteen pullaan voikaan saada mahtumaan. Tässä reseptissä ei ole käytetty kananmunaa tai korppujauhoja, vaan taikina vaivataan sileäksi massaksi, jolloin pullat eivät paistettaessa murene. Näistä lihapullista piti muuten koko perhe.

noin 30 keskikokoista lihapullaa

700 g nauta-sikajauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
6 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 punttia tuoretta persiljaa
10 basilikanlehteä
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
mustapippuria
50 g fetaa
(paistamiseen öljyä tai voita)

Kuori sipulit. Silppua sipuli, valkosipuli, aurinkokuivattu tomaatti, persilja ja basilika pieneksi silpuksi joko veitsellä tai pienessä monitoimikoneessa. Sekoita silppu jauhelihan joukkoon, lisää murennettu fetajuusto ja mausta rosmariinilla, suolalla sekä mustapippurilla. Vaivaa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 1-2 tuntia.

Kaada tilkka ruokaöljyä lasiin ja kostuta kädet öljyllä. Tämä estää lihapullataikinaa tarttumasta käsiin. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin pullia ja paista joko öljyssä paistinpannulla tai uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Yrttilihapullat

Makua täynnä olevien lihapullien lisukkeeksi paistoin silputtua sipulia ja paprikaa sekä kesäkurpitsalohkoja. Kasvishöysteen maustoin ranskalaisella yrittimausteella, suolalla ja pippurilla.

Yrtti-tomaattilihapullat kasvisten kera

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s