Vuohenjuustoa ja hunajaa

vuohenjuustoa_leipätikkuja

Vuohenjuusto on taivaallista, aivan sama miten sen valmistaa. Ainakin minun mielestäni. Eräs perjantai aloitin viikonlopun kolmen ruokalajin menulla, tarkoituksena nauttia jokainen ruokalaji rauhallisesti ja omalla vuorollaan. Se ei ihan onnistunut, koska ruokalajit valmistuivat samaan aikaan eikä niitä maltettu odotella. Alkupalana oli siis hunajaista, lämmintä vuohenjuustoa rapeiden leipätikkujen kera, pääruokana, jo blogista löytyvä resepti, kuharullia valkoviinikastikkeella ja jälkiruokana vaniljajäätelöä vanilja-rosmariinikastikkeella.

Vuohenjuustoreseptin poimin Sikke Sumarin kirjasta Sikke – Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla. Voin jälleen kerran vilpittömästi suositella tätä kirjaa. Kaikki reseptit, mitä olen sieltä tehnyt ovat olleet todella hyviä ja vieläpä kohtuullisen helppoja toteuttaa. Tämän keittokirjan saatan hyvinkin kokata kannesta kanteen!

Lämmintä vuohenjuustoa ja rapeita leipätikkuja

[ingredients title=”4 annosta”]

  • 4 tai 8 sentin paksuista viipaletta kuorellista vuohenjuustoa
  • hunajaa
  • kuivattua timjamia
  • muutama viipale maalaisleipää
  • voita tai oliiviöljyä

[/ingredients]

Rapeat leipätikut

Leikkaa leipäviipaleet parin sentin pituisiksi tikuiksi ja paista paistinpannulla voissa tai öljyssä rapeiksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Leveämmästä rullasta riittää yksi viipale, kapeammasta pari viipaletta annosta kohden. Laita viipaleet uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle runsaasti hunajaa ja ripottele vielä kuivattua timjamia päälle. Tuore timjami käy myös hyvin. Paista vuohenjuustokiekkoja uunissa muutama minuutti, kunnes juusto on hieman päältä ruskistunut. Tarjoa lämpimät, sulaneet vuohenjuustokiekot rapeiden leipätikkujen kanssa.

leipätikkuja_hunajaa_vuohenjuustoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s