Sitruunainen marenkitorttu

Sitruunatorttu

Jälkiruoat, Kuorrutteet, Makeat leivonnaiset

Sitruuna-marenkitorttu

Mikäli on perso makealle, on parempi syödä yksi pala äkkimakeaa kuin koko kakku. Nimensä mukaisesti sitruunatortun raikastaa kirpeä sitruunan kuori ja mehu. Koska torttu koostuu muuten pelkästää marengista, se on todella makea. Tästä kohtuullisen kokoisesta tortusta riittää siis hieman isommallekin porukalle.

Marenkipohjat

6 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria

Sitruunatäyte

6 munankeltuaista
1 dl sokeria
1,5 dl vispikermaa
1 sitruunan kuori ja mehu
150 g voita
2-3 rkl mantelilastuja

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaisista kova vaahto ja sekoita lopuksi joukkoon sokeri. Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen (kiertoilma). Piirrä kahden leivinpaperin päälle 20-25 cm halkaisijaltaa olevat ympyrät esimerkiksi lautasta apuna käyttäen. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän sisälle tasaiseksi levyksi. Paista levyjä uunissa noin 1 tunti.

Marenkipohja

Keitä sitruunatäyte sillä välin kun marenkilevyt kypsyvät uunissa. Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Laita keltuaiset, sokeri, vispikerma, sitruunan kuoriraaste ja mehu metalliseen kulhoon. Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kypsennä seosta vesihauteessa kohtuullisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Huomaa, että seoksen on oltava kuumaa, mutta se ei saa kiehua. Älä anna seoskulhon koskettaa kiehuvaa vettä, muuten kananmuna kypsyy liikaa ja seos ei sakene. Kun seos alkaa pikkuhiljaa saostua ja se on kreemimäisen paksua, sulata joukkoon voi pieninä palasina koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä.

Sitruunakreemi

 

Aseta toinen marenkilevy kakkuvadille. Lusikoi levyn päälle sitruunatäytettä ja laita toinen marenkilevy täytteen päälle.

Sitruunakreemi marenkipohjalla

Paahda mantelilastuja kuivalla ja kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Ripottele paahdetut mantelilastut tortun päälle ja lisää koristeeksi esimerkiksi sitruunaviipaleita sekä mintunlehtiä.

Raikas sitruuna-marenkitorttu

 

Vastaa