pesto_vuohenjuusto_grillattu_tomaatti

Grillattua tomaattia vuohenjuusto-pestotäytteellä

Kastikkeet, Kasvisruoat, Lisukkeet

grillattu_tomaatti_vuohenjuustolla

Aikoinaan grillasimme aina lapsuuden perheeni kanssa kokonaisia tomaatteja ja sipuleita lisukkeeksi lihalle. Kirpeä tomaatti ja muuten niin vahvan makuinen sipuli muuttuivat kypsyessään suussa sulavan pehmeiksi ja makeiksi kuin mansikat. Näitä kasviksia ei ole juuri tullut viime vuosina itse grillattua, kun uudet tuttavuudet grillikasvisten joukossa ovat olleet maissi, herkkusieni ja kesäkurpitsa.

Sain nyt kesälomalla idean äidiltäni täytettyjen pivitomaattien grillaamiselle. Hän oli syönyt vastaavanlaisia keväisellä lomamatkallaan Kreikassa ja ehdotti kokeilemaan. Reseptiä ei ollut, joten tämä annos tehtiin nyt näppituntumalla. Annoksesta riittää kahdelle tai jopa neljälle pääruoan lisukkeena.

tomaatti_pesto_vuohenjuusto

Grillattu tomaatti ainekset

 • 2 isoa pihvitomaattia
 • mustapippuria
 • suolaa
 • 200g pehmeää vuohenjuustoa
 • 4-5 rkl vihreää pestoa

Peston voi valmistaa itse melko nopeasti tehosekoittimessa tai sitten käyttää jotain laadukasta kaupan valmispestoa. Itse tehdyn peston ohje:

Pesto ainekset

 • 1 ruukku basilikaa
 • 1 dl pinjansiemeniä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 dl raastettua parmesanjuustoa
 • ripaus karkeaa suolaa
 • n. 1 dl oliiviöljyä

Kuori valkosipulin kynnet. Nypi basilikan lehdet irti varsista. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen öljyä lukuunottamatta ja aja tasaiseksi massaksi. Pidä kone käynnissä ja lisää oliiviöljyä ohuena nauhana kaataen massan joukkoon, kunnes siitä tulee sopivan löysää. Säilytä itse valmistettu pesto jääkaapissa suljetussa purkissa tai astiassa.

Pese pihvitomaatit ja laita kanta alaspäin leikkuulaudalle. Tee tomaatteihin viiltoja noin 0,5 sentin välein, mutta älä leikkaa pohjaan asti. Tarkoitus on että viipaleet jäävät kiinni kannastaan. Mausta tomaatti mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja laita tomaattiviipaleiden väliin. Lusikoi tomaatin ja vuohenjuuston päälle sekä tomaattiviipaleiden väleihin pestoa. Grillaa kuumassa grillissä kunnes tomaatti on kypsä eli pehmentynyt ja juusto hieman sulanutta. Valmistuksen voi tehdä myös uunissa grillivastusten alla. Itse käytin kiertoilma + grillivastus asetusta ja 225 astetta. Grillattu tomaatti on sisältä tulikuumaa, joten anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

pesto_vuohenjuusto_grillattu_tomaatti

 

Vastaa