Grillattua tomaattia vuohenjuusto-pestotäytteellä

Posted by

Grillattu tomaatti vuohenjuusto-pestotäytteellä
Ennen vanhaan grillasimme aina perheeni kanssa kokonaisia tomaatteja ja sipuleita lisukkeiksi lihalle. Kirpeä tomaatti ja muuten niin vahvan makuinen sipuli muuttuivat kypsyessään suussa sulavan pehmeiksi ja makeiksi kuin mansikat. Näitä kasviksia ei ole juuri tullut viime vuosina itse grillattua, kun uudet tuttavuudet grillikasvisten joukossa ovat olleet maissia, herkkusieni ja kesäkurpitsa.

Sain nyt kesälomalla idean äidiltäni täytettyjen pivitomaattien grillaamiselle. Hän oli syönyt vastaavanlaisia keväisellä lomamatkallaan ja ehdotti kokeilemaan. Reseptiä ei ollut, joten tämä annos tehtiin nyt näppituntumalla. Annoksesta riittää kahdelle iltapalaksi tai vaikka 3-4 pääruoan lisukkeeksi. Riippuen tietysti kuinka nälkäisiä suita on ruokittavana.

2 isoa pihvitomaattia
mustapippuria
1 pkt vuohenjuustoa (noin 150-200 g pötkö)
noin 5 rkl vihreää pestoa

Peston voi valmistaa itse melko nopeasti tehosekoittimessa tai sitten käyttää jotain laadukasta kaupan valmispestoa. Itse tehdyn peston ohje:

1 ruukku basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 dl raastettua parmesanjuustoa
ripaus karkeaa suolaa
n. 1 dl oliiviöljyä

Kuori valkosipulin kynnet. Nypi basilikan lehdet irti varsistaan. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen öljyä lukuunottamatta ja aja tasaiseksi massaksi. Pidä kone käynnissä ja lisää oliiviöljyä ohuena nauhana kaataen massan joukkoon kunnes siitä tulee sopivan löysää. Säilytä itse valmistettu pesto jääkaapissa suljetussa purkissa tai astiassa.

Grillattua tomaattia vuohenjuusto-pestotäytteellä

Pese pihvitomaatit ja laita kanta alaspäin leikkuulaudalle. Tee tomaatteihin viiltoja noin 0,5 sentin välein, mutta älä leikkaa pohjaan asti. Tarkoitus on että viipaleet jäävät kiinni kannastaan. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja laita jokaisen tomaattiviipaleen väliin viipale vuohenjuustoa. Mausta tomaatti ripauksella mustapippuria. Lusikoi tomaatin ja vuohenjuuston päälle sekä tomaattiviipaleiden väleihin pestoa. Grillaa kuumassa grillissä kunnes tomaatti on kypsä eli pehmentynyt ja juusto hieman sulanutta. Grillattu tomaatti on sisältä tulikuumaa, joten anna sen jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s