Kesäkurpitsavuoka

Olen kirjoitellut tänne blogiin jo muutaman ruokaohjeen, jossa on raaka-aineena kesäkurpitsaa. Tässä tulee yksi sellainen lisää. Kesäkurpitsa on yllättävän monipuolinen vihannes, jota voi käyttää ruoanvalmistuksessa sekä raakana että kypsennettynä. Se on lisäksi kevyttä kasvisruokaa ja sen voi maustaa monin eri tavoin. Hyvin mukautuvainen raaka-aine siis. Tässä ohjeessa makua antavat tomaatti, kapris ja fetajuusto.

Kesäkurpitsapaistos

2 kesäkurpitsaa
vettä ja suolaa

Viipaloi kesäkurpitsat pituussuuntaan 0,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita suolavedessä pari minuuttia kunnes viipaleet ovat taipuisia. Varo keittämästä liian kauan etteivät viipaleet hajoa.

4 tomaattia
1 dl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
200 g fetajuustoa
100 g juustoraastetta
mustapippuria myllystä
0,5 tl paprikaa
0,5 tl chilijauhetta
1 tl timjamia
oliiviöljyä

Voitele uunivuoka öljyllä. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Silppua kaprikset ja murskaa valkosipulinkynsi tomaattien joukkoon. Murusta joukkoon feta ja mausteet. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.

Laita täytettä kesäkurpitsaviipaleen toiseen päähän ja kierrä viipale rullalle täytteen ympärille. Laita rulla pystyyn uunivuokaan. Jatka samalla tavalla kunnes kaikki viipaleet ovat rullattu. Jos täytettä jää, laita sitä vuokaan rullien väliin ja päälle. Ripottele vuoan päälle juustoraastetta ja hieman oliiviöljyä. Paista vuokaa 225 asteessa 30 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Jos kesäkurpitsaviipaleiden rullaaminen tuntuu hankalalta tai työläältä, työvaihetta voi helpottaa latomalla viipaleet vuokaan vierekkäin. Viipaleiden päälle lisätään kastiketta, ja näin jatketaan kunnes kaikki viipaleet on käytetty. Viimeiseksi kastiketta ja juustoraastetta päälle. Yhtä hyvään tulokseen päästään myös tällä valmistustavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s