Borssikeitto kotimaisista juureksista

Borssikeitto

Mehevän punainen borssikeitto pitää sisällään paljon kasviksia ja vitamiineja. Raaka-aineet ovat saatavilla lähes kaikista lähiruokakaupoista vuoden ympäri. Kotimaisia, edullisia juureksia onkin hyvä suosia juuri talvella kun kurkut, tomaatit ja muut vihannekset ovat kalliimpia. Tätä keittoa kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, koska maku vain paranee seuraavaksi päiväksi.

4-5 (500 g) punajuurta
2 porkkanaa
250 g valkokaalia
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
300 g saunapalvikinkkua
1 rkl punaviinietikkaa

Lisäksi:
1 prk smetanaa

Borssikeiton ainekset punajuuria, porkkanaa, kaalia ja sipulia

Kuori punajuuret ja porkkanat, raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Suikaloi kaali ja kuorittu sipuli. Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä isossa kattilassa tai padassa.

Kuullotettua punajuurta, valkokaalia, porkkanaa ja sipulia borssikeittoa varten

Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet kasvisten päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia tai kunnes kasvissuikaleet ovat pehmentyneet mutta eivät hajoa. Suikaloi palviliha. Lisää keittoon liha ja etikka. Hauduta vielä 5 minuuttia ja tarkista borssikeiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. Tarjoa borssikeitto smetananokareen kera.

Borssikeittoa ja smetanaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s