Makaronilaatikko

Makaronilaatikko ilman kananmunaa

Monikohan lapsi nurisee ruokapöydässä kun lautaselle kipataan annos makaronilaatikkoa? Väittäisin ettei kovinkaan moni ja maistuuhan tämä suomalainen ”perinneruoka” myös aikuisille. Torino-makaronipussin kyljestä löytyy se hyvinkin perinteinen markaronilaatikon resepti. Tämä versio taas pitää sisällään muutakin kuin jauhelihaa ja makaronia. Pienellä vaivannäöllä eli silppuamisella, kuullottamisella ja vähemmällä määrällä mausteita, tulos on taatusti erilainen ja maku varsin hyvä.

Valmiista laatikosta otetut kuvat eivät kyllä ole kummoisia tai juurikaan eroa siitä perinteisestä versiosta. Yhtähyvin ne olisi siis voinut jättää tästä jutusta pois, sillä kaikki kuitenkin tietävät miltä makaroonilaatikko näyttää. Toisaalta pelkkä teksti ei ole niin kivan näköinen, joten saavat olla mukana ihan kuvituksen vuoksi.

1 pussi makaronia (400g)
oliiviöljyä
500 g sika-nautajauhelihaa
2 rkl soijaa
nippu persiljaa silputtuna
suolaa
1 sipuli silputtuna
2 porkkanaa pieninä kuutioina
1 laatikko herkkusieniä silputtuna
4 dl lihalientä fondista tai lihaliemikuutiosta tehtynä
1 dl juustokermaa
1 tl rosmariinia

Paistettua jauhelihaa

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Valuta lävikössä ja siirrä paistovuokaan. Kaada päälle hieman oliiviöljyä ja sekoita. Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla paistinpannulla ja mausta lopuksi soijalla, suolalla ja lehtipersiljalla. Lisää paistovuokaan makaronien joukkoon.

Paistettuja herkkusieniä, porkkanaa ja sipulia

Kuullota silputut sipulit, porkkanat ja herkkusienet erikseen paistinpannulla ja mausta suolalla. Lisää paistovuokaan ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Tee fondista tai lihaliemikuutiosta liemi ja mausta liemi rosmariinilla ja juustokermalla. Kaada liemi paistovuokaan seoksen päälle. Paista makaronilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa ketsupin kera.

Makaronilaatikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s