Grillattua broileria ja halloumijuustoa

Grillattua broilerinfileetä ja halloumijuustoa
Tämän kevään ja kesän aikana tästä yksinkertaisesta kokonaisuudesta on tullut meidän perheen perusruokaa. Vaihtelua annokseen saa käyttämällä erilaisia kasviksia tai maustamalla kanan eri tavoin. Tällä kertaa lihan pintaan hierottiin Provencen yrttisekoitusta ja paistaminen hoidettiin avokado-öljyllä. Mausteseoksen ostin Vääksyssä sijaitsevasta Ranskalaisesta kyläkaupasta, jonka valikoimiin kuuluvat mm. Ranskasta ja muista Välimeren maista tuodut herkulliset elintarvikkeet ja mausteet sekä itsetehdyt makkarat ja leivonnaiset.

Ranskalainen kyläkauppa ja Provences yrttisekoitus

8 henkilölle

8 broilerin rintafileetä
Provencen yrttisekoitusta (sis. kynteli, rosmariini, oregano, timjami ja basilika)
suolaa ja mustapippuria
Olivado Extra Virgin Avocado Oil -kymäpuristettua öljyä
2 pkt halloumi-juustoa (á 200 g)
1 pussillinen jääsalaattia
1-2 kevätsipulin vartta
4 tomaattia
1 pieni kurkku
1 suippopaprika
tummaa balsamicokastiketta

Ota broileri huoneen lämpöön ja levitä fileet leikkuulaudalle. Ota halloumi paketista, leikkaa poikittain noin 1 sentin paksuiksi viipaleiksi ja laita ne likoamaan vesikulhoon. Vesi huuhtelee juuston pinnalta hieman ylimääräistä suolaa. Revi salaatti kulhoon, leikkaa tomaatti, kurkku ja paprika kuutioiksi salaatin joukkoon. Viipaloi sipuli renkaiksi salaatin päälle.

Broilerin fileet yrttimaustettuna avokadoöljyllä

Hiero broilerin fileiden pintaan reilusti yrttisekoitusta ja rouhi päälle lisäksi suolaa ja mustapippuria myllystä. Kaada päälle avokado-öljyä ennen paistamista. Paista tai grillaa fileet 2-5 minuuttia per puoli riippuen niiden paksuudesta. Ota juustoviipaleet vedestä ja paista tai grillaa niihin pikaisesti kaunis ruskea pinta.

Grillattua broilerin fileetä ja halloumijuustoa

Asettele lautaselle salaattia, broilerin rintafile ja pari palaa halloumijuustoa. Kaada päälle tummaa balsamikastiketta. Kevyttä ja herkullista kesäruokaa nautittavaksi vaikka kera raikkaan valkoviinin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s