Mansikka-raparperiboston

mansikkaraparperiboston

Kattilalaakson hiljaiselo päättyy nyt tämän mehevän ja kesäisen bostonkakkureseptin myötä. Lemmikkieläinpalveluiden markkinointi on vienyt lähes jakamattoman huomioni viime kuukausina, mutta nyt kesän ja loman turvin blogini saa uuden alun ja lisää herkullista täytettä.

Meidän mökillä ei juuri harrasteta kasvimaaviljelyä, jos ei muutamaa yrttiä ja marjapensaita lasketa. Raparperia tulee joka vuosi sen muutaman varren verran ja niistä tehdään aina raparperikeikauskakkua. Tänä vuonna maasta oli kasvanut tupla määrä raparperia eli nyt saamme leipoa herkkuja kahteen kertaan. Tässä mansikka-raparperihillokkeella täytetyn bostonkakun ohje:

Hillo:

raparperimansikkahillo

2,5 dl kuorittuja ja pilkottuja raparperinpaloja
2 dl mansikoita (pakastettuja tai tuoreita)
1 dl hillosokeria
0,5 dl vettä

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Kaada kannelliseen purkkiin ja jäähdytä. Hillosokerin kanssa seos jähmettyy hitaasti, vasta yleensä yön yli jääkaapissa oltuaan. Hillon voi käyttää myös hieman löysempänä hillokkeena.

Bostonkakku:

pullataikina

2,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
8-10 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
75 g margariinia
1 rkl margariinia vuoan voiteluun
1 kananmuna voiteluun
(tomusokeria tai valmista sokerikuorrutetta koristeluun)

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita erillisessä astiassa 2 dl vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva ja lisää jauhoseos maidon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput jauhot parin desilitran erissä. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa juoksevaksi ja lisää taikinan joukkoon. Vaivaa margariini taikinaan ja lisää lopuksi vehnäjauhoja jotta saat taikinan hieman irtoamaan vuoan reunoista. Mitä löysempi taikina, sitä kuohkeampi ja keveämpi pulla. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Ota taikina jauhotetulle leivonta-alustalle tai pöydälle ja vaivaa sitä pöydällä muutaman minuutin ajan. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 30×40 cm. Levitä levyn päälle jäähtynyt mansikka-raparperihilloke ja rullaa pitkältä sivulta rullalle. Jos hillo on kovin löysää kannattaa taikina nostella varovasti rullalle.

bostonkakun täyttäminen

Voitele noin 30-40 cm halkaisijaltaan oleva korkeareunainen kakkuvuoka margariinilla. Leikkaa taikinarullasta 2-3 cm paksuisia viipaleita ja nosta viipaleet vierekkäin pystyyn vuokaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Peitä kakku paperilla ja anna taikinan kohota uudelleen noin 20 minuuttia. Voitele kakun pinta kananmunalla. Paita bostonkakkua uunissa noin 25-30 minuuttia.

mansikkaraparperiboston kohoamassa

Anna kakun jäähtyä kunnolla ja irrota veitsellä kakun reunat vuoasta. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja koristele halutessasi tomusokerilla tai valmiilla sokerikuorrutteella.

mansikkaraparperi bostonkakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s