Uunin täydeltä ruokaa – välimeren jauhelihaperunakiusaus

jauhelihavuoka

Tämän maukkaammaksi ei perinteinen jauheliha-perunakiusaus enää mene. Välimeren yrteillä ja fetalla maustettuna ja uunissa valmistettuna se on todellakin helppoa ja hyvää ruokaa koko perheelle. Koska kaikki ainekset voi jauhelihan paistamista lukuunottamatta laittaa uunivuokaan kypsymään, kerkiää koko perhe vaikka ulos reippailemaan sillä aikaa kun ruoka valmistuu. Ruoan voi valmistaa myös etukäteen, sillä se pysyy mehukkaana ja lämpimänä kun laitat valmiin ruoan päälle kannen tai foliota.

 

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 tölkki tomaattimurskaa (400 g)
1 rkl sokeria
1 dl vettä
1 pussi peruna-sipulisuikaleita (pakaste 750 g)
1 pussi kasvissuikaleita (pakaste á 200 g)
150 – 200 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

peruna_kasvis_jauheliha_vuoka

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Laita ruokaöljy lämpenemään paistinpannulle ja lisää siihen sipuli sekä puristetut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki ja lisää jauheliha. Mausta paistettu jauheliha suolalla, mustapippurilla, oreganolla ja basilikalla. Lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele loput tomaattimurskasta veden mukana pannulle. Lisää sokeri ja sekoita kunnolla.

Ruoka kannattaa valmistaa riittävän suuressa uunivuoassa. Voitele vuoka muutamalla tipalla ruokaöljyä. Laita puolet perunasuikaleista ja kasvissuikaleet uunivuokaan. Jos vuokaan jää vielä yli puolet tilaa tyhjäksi, vuoka on sopivan kokoinen. Muuten vaihda suurempaan vuokaan. Kaada jauhelihapaistos peruna-kasvissuikaleiden päälle. Murusta feta jauhelihan päälle käsin tai jos käytät valmiita kuutioita, ripottele ne jauhelihan päälle. Kaada päälle loput perunasuikaleet ja kerma, joka on maustettu suolalla ja mustapippurilla.

kasvis_peruna_feta_jauheliha_vuoka

Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen (kiertoilma 175) keskitasolle noin tunniksi, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt ja perunasuikaleet ovat kypsiä. Anna ruoan vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Ruoka pysyy mehukkaana ja lämpöisenä kun laitat päälle kannen tai foliota.

perunajauhelihavuoka

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s