Kvinoa-papusalaatti

Kvinoa-papusalaatti

Kvinoa-papusalaatti on ruokaisa ja proteiinipitoinen eli pitää nälän hyvin loitolla. Raikkaan salaattikastikkeen ansiosta ruoka ei kuitenkaan ole raskas, vaikka täytteenä onkin papuja. Tätä salaattia voi helposti muunnella kaapeissa olevien ainesten mukaan ja kasviksia vaihtelemalla. Kvinoan tilalla voi myös käyttää riisiä, coucousia tai vaikkapa bulguria.

4 annosta

2 dl kvinoaa
6 dl vettä
ripaus suolaa
3 tomaattia
1 punasipuli
1 paprika
1/2 kurkkua
400 g kidneypapuja

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 ruukullista persiljaa

Huuhtele kvinoa huolellisesti erittäin tiheän siivilän läpi lämpimällä vedellä kunnes huuhteluvesi on aivan kirkasta. Siemenet ovat todella pieniä ja hulahtavat isommassa siivilässä helposti rakosten läpi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja kvinoa. Keitä noin 15 minuuttia, kaada ylimääräinen vesi pois siivilää apuna käyttäen. Sekoittele varovasti jotta kvinoa hieman jäähtyy.

Pilko tomaatti, kurkku, paprika ja sipuli haluamasi kokoisiksi palasiksi. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele tarvittaessa. Sekoita kasvikset, pavut ja kvinoa kulhossa sekaisin. Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki salaattikastikkeen ainekset. Leikkaa persiljasta varret pois ja lisää päät tehosekoittimeen. Aja kaikki salaattikastikkeen ainekset sekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike kvinoa-salaatin päälle. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi paistettujen kanafileiden tai naudan paahtopaistin lisukkeena.

Mikäli kiinnostuit kvinoasta voit lukea siitä lisää täältä. Ohjeen lämpimään kvinoa-tonnikalasalaattiin löydät täältä.

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s