Lämmin kvinoa-tonnikalasalaatti

Kvinoaa ja kasviksia
Kvinoaa ja kasviksia

Kvinoa-tonnikalasalaatti on lämmin salaatti, jossa on runsaasti kasviksia. Kuitua saadaan riittävästi ja nälkä pysyy pidempään poissa kalan ja kvinoan ansiosta. Herkullista ja terveellistä, sopii myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville. Kannattaa kokeilla!

2 prk tonnikalaa
1 dl kvinoaa
4 dl vettä
suolaa
2 porkkanaa
1 paprika
200 g parsakaalia
1 kevätsipulin varsi tai ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä ja valkoinen balsamico

Kuori porkkana ja leikkaa viipaleiksi. Lohko paprika hieman isommiksi palasiksi ja parsakaali sopivan kokoisiksi kukinnoiksi. Jos käytät valmista pakastevihannessekoitusta, varaa sitä noin 500-600 g. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja varsi pieniksi palasiksi. Huuhtele kvinoa huolellisesti esimerkiksi tiheän siivilän läpi lämpimällä vedellä kunnes huuhteluvesi on aivan kirkasta. Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja kvinoa. Laita porkkana, paprika ja parsakaali höyrytyskattilaan tai -ritilään, joka on vesikattilassa. Höyrytä kasvikset ja kvinoa kypsiksi noin 15 minuuttia kumpaakin. Kaada ylimääräinen vesi pois kvinoasta siivilää apuna käyttäen. Laita keitetty kvinoa, kasvikset, kevätsipuli tai ruohosipuli ja tonnikala samaan kulhoon ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kastikkeeksi käy mainiosti oliiviöljy ja valkoinen balsamico, kevyesti salaatin päälle annosteltuna. Tonnikalan tilalla kannattaa kokeilla myös lohta, joko uunissa paistettuna, savustettuna tai kasvisten kanssa samassa kattilassa höyrytettynä.

Mikäli kiinnostuit kvinoasta voit lukea siitä lisää täältä. Ohje Kvinoa-papusalaattiin löytyy myös täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s