Chili con carne

Chili con carne Kattilalaakso ruokablogissa

Talven pakkasilla keho oikein kaipaa täyteläistä, lämmittävää ja ravitsevaa ruokaa. Mikäpä siis olisi parempi vaihtoehto kuin chilillä maustettu meksikolainen liha-papupata, chili con carne. Samalla saa hieman vaihtelua perinteiseen jauhelihakastikkeeseen. Chilin määrää kannattaa annostella syöjien mukaan ja mikäli tulinen ruoka ei ole kaikkien mieleen, chilijauheen voi korvata paprikajauheella tai vaikka cayennepippurilla. Alkuperäisessä chili con carnessa on mukana tietysti ruskeita tai kidney-papuja. Minä jätin ne tällä kertaa kokonaan pois kastikkeesta, sillä meidän perheessä ne eivät oikein uppoa kuin yhdelle-kahdelle ruokailijalle viidestä.

4-5 annosta

1 rkl ruokaöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
600-700 g jauhelihaa
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
400 g ruskeita papuja tai kidney-papuja
1 tl kuivattua basilikaa
1 rkl sokeria
mustapippuria
suolaa (tarvittaessa)

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele myös paprika kuutioiksi. Lämmitä ruokaöljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää chilijauhe, paprikajauhe, juustokumina sekä valkosipuli ja paprikakuutiot. Kuullota niitä mausteiden joukossa. Nosta hieman lämpöä ja lisää pannulle jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi.

Lisää pannulle tomaattimurska, vesi ja lihaliemikuutio. Anna kastikkeen kiehua tasaisesti ja liemikuution sulaa sen joukkoon. Sekoita joukkoon tomaattipyree, kuivattu basilika ja sokeri sekä mustapippuria myllystä. Laita kansi pannun päälle ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen saostuen noin 15-20 minuuttia.

Chili con carne paistinpannulla

Lisää lopuksi pavut ja kuumenna. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna kastikkeen seistä hetken ennen tarjoamista, jotta maut ehtivät tasaantua. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

chilconcarne_riisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s