Sulatejuusto-lohirullat

Lohirullat suletejuustosydämellä

Kalaruoat

Sulatejuusto-uunilohi

Tykkään valmistaa erilaisia kalaruokia, varsinkin lohesta. Tunnetusti se taipuu monenlaisiin resepteihin, eikä hävitä ominaismakuaan tuhdinpienkaan mausteiden seassa. Lohi on myös siitä helppo kala valmistaa, ettei siinä ole niin paljon ruotoja. Kun ostaa kaupasta valmiiksi ruodottoman fileen, voi kokkauksen aloittaa heti eikä ruotojen nyppimiseen tai irtileikkuuseen kulu aikaa.

Kokeilin extempore tällaisia sulatejuustolla täytettyhjä lohirullia. Juustoa oli jäänyt puoli pakettia jääkaappiin, joten se piti käyttää pois. Makuna oli Koskenlaskijan voimakas, joka olikin sopivan vahvan makuinen ja piti myös hyvin koostumuksensa uunin lämmössä. Vaikka fileen leikkaamiseen ja rullaamiseen kuluikin hieman aikaa, kala kypsyi uunissa lähes kymmenessä minuutissa eikä ruoanlaittoon kulunut kokonaisuudessaan kuin puolisen tuntia. Maukasta arkiruokaa siis ja maistuu myös uudelleen lämmitettynä.

Sulatejuustolla täytetyt lohirullat

4-6 henkilölle

1 iso, ruodoton lohifile
1/2 pakettia Valio Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa
suolaa ja mustapippuria
coktailtikkuja kiinnitykseen

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa kalafile irti nahasta ja vielä pituussuuntaan kahtia. Leikkaa fileestä noin 15-20 senttiä pitkiä ja 3-5 senttiä korkeita pitkulaisia paloja. Mausta palat kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Rullaa pitkulaiset palat ja kiinnitä coktailtikuilla. Nosta rullat uunivuokaan ja paina jokaisen rullan keskelle palanen sulatejuustoa. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Grillivastuksilla saat juuston ruskistumaan kauniisti.

Sulatejuusto-lohirullat

 

Vastaa