Englantilaiset taatelimuffinssit lämpimällä kinuskikastikkeella

Taatelimuffinssit toffeekastikkeella ja vaniljajäätelöllä

Muffinssin kuuluu minusta olla mehevä. Sisäänleivottu hedelmäraaste tai jogurtti ajaa asian loistavasti. Kuorrutteet lisäävät vielä makunautintoa ja varmistavat kuivemmankin leipomuksen kosteuden. Muffinssista voi tehdä myös ”mini-täytekakun” lisäämällä väliin tai sisälle täytettä ja viimeistelemällä koko komeuden kastikkeella. Minulle tämä tapa on uusi, mutta todellakin kokeilun arvoinen. Täydellinen herkku kahvihetkeen ja lapset tykkäävät kun väliin pyöräytetään kunnon pallo vaniljajäätelöä. Eipä ollut yllätys, että tämä resepti löytyi Siken reseptikirjasta, vaikkakin alkuperäisen on kuulemma kehitellyt itse englantilainen mestarikokki James Martin.

Taatelimuffinssit

75 g pehmeää voita + hieman vuokien voiteluun
175 g fariinisokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl tummaa siirappia
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
200 g vehnäjauhoja + hieman vuokien jauhottamiseen
1 tl leivinjauhetta
200 g kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 rkl ruokasoodaa

Lisukkeeksi vaniljajäätelöä ja toffeekastiketta (katso resepti alempana).

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon siirapit, kananmunat ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi vatkaimella. Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe, lisää muiden aineiden joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

Laita taatelit veteen kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu lisää kattilaan ruokasooda ja sekoita se nopeasti keitoksen joukkoon. Kun seos kuohahtaa, ota kattila levyltä ja siirrä taatelit vesineen toiseen astiaan. Soseuta taateli-vesiseos sauvasekoittimella sileäksi. Lisää seos taikinan joukkoon ja sekoita.

Kaada taikina voideltuihin ja jauhotettuihin muffinssivuokiin ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.

Taatelimuffinssi

Toffeekastike

100 g fariinisokeria
100 g voita
2 dl kuohukermaa
suolaa

Mittaa sokeri ja voi paksupohjaiseen kattilaan, kuumenna niin että seos sulaa. Lisää kerma ja kunnon ripaus suolaa. Keitä välillä sekoittaen, niin kauan kunnes kastike sakenee, mutta jää kuitenkin vielä kaadettavaan muotoon.

Muffinssien viimeistely

Leikkaa hieman jäähtyneistä muffinsseista hattu pois. Laita alaosa lautaselle ja lisää sen päälle pallo vaniljajäätelöä. Laita hattu jäätelöpallon päälle ja lusikoi koko komeuden päälle vielä runsaasti lämmintä toffeekastiketta.

Taatelimuffinit vaniljajäätelöllä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s