Teriyakilohi

Teriyaki-lohi chilillä

Olen jo muutaman kerran saanut maistaa ihanaa itämaisittain maustettua uunilohta hyvän ystävän luona. Tämä herkullinen versio tuo mukavan vaihtelun paistetulle kalalle ja sen lisukkeeksi sopii parhaiten kasvikset. Koko ruoka valmistuu vajaassa puolessa tunnissa eli sopii mainiosti arkiruoaksi. Reseptiä voi helposti muokata lisäämällä pannulle mieleisiään kasviksia. Lohesta saa kyllä maukasta myös pelkän teriyaki-kastikkeen avulla. Alkuperäinen resepti on kuuleman mukaan Korianterifarmi-blogista.

Teriyaki-lohi vuoassa

noin 150 g lohta ruokailijaa kohden
1 dl teriyaki-kastiketta
pieni pala inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä
1 chilipaprika (tulisuuden voi valita)

Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa halutessasi annospaloiksi. Kaada uunivuokaan teriyaki-kastike. Kuori ja viipaloi inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja suikaloi. Ripottele inkiväärin-, valkosipulin- ja chilinpalaset kastikkeen päälle vuokaan. Laita lohenpalaset nahkapuoli ylöspäin vuokaan kastikkeen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Laita lohipalat lautasille ja kaavi päälle kastike vuoan pohjalta.

Itämainen teriyaki-lohi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s