Broileritagine

Broileritagine

Kuten syksyn kylmässä myös talven pakkasilla kaipaa usein lämmittäviä pataruokia. Marokkolainen tagine on yhtä helppo valmistaa kuin meidän kotoinen karjalanpaistimme. Kumpikin pata valmistetaan uunissa, vain mausteet ovat erilaisia. Mausteiseen broileritagineen makua antavat inkivääri, kaneli ja valkosipuli. Raikkautta sitrusmehu ja makeutta puolestaan taatelit, jotka pehmentävät mukavasti voimakkaita makuja. Mitä pienempinä paloina broileri on, sitä nopeammin se kypsyy uunissa, jopa puolessa tunnissa.

PIKAOHJE
Sekoita inkivääri, valkosipuli, kaneli, hunaja, mustapippuri ja suola sitruunamehuun. Laita 700g broileria vuokaan, kaada mausteliemi ja vesi päälle. Kypsennä uunissa 200C 35 min., lisää taatelit ja kypsennä vielä 10 min.

Ostoslista

Broileritagine_ainekset

VALMISTELUAIKA
15 min.

KOKONAISAIKA
45-60 min.

6-8 annosta

700 g broileria
2 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
1 tl mustapippuria rouheena
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia
ripaus sahramia
2-3 dl vettä
250 g taateleita kokonaisina tai pilkottuina

Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori inkivääri ja valkosipuli, raasta kummatkin hienoksi raasteeksi. Purista sitruunamehu. Sekoita mehun joukkoon inkivääri, valkosipuli, hunaja, mustapippuri, suola, kaneli ja sahrami.
Nosta broilerinpalat taginevuokaan tai kannelliseen uunivuokaan. Kaada mausteseos ja vesi pataan. Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja lisää taatelit, kypsennä vielä 10 minuuttia. Tarjoile broileritagine keitetyn riisin tai couscousin kanssa.

Broileritagine

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s