Lihapullat – kevennetty versio

Lihapullareseptiin kuuluu perinteisesti muutamia aineksia itse jauhelihan lisäksi, kuten kananmunia, vettä ja korppujauhoja. Jotkut lorauttavat joukkoon kermaakin. Luin kerran grillausaiheisen jutun MeidänPerhe -lehdestä, jossa tehtiin jauhelihapihvejä pelkästä lihasta ja mausteista. Kokkina tässä jutussa oli Janne Pekkala, joka tunnetaan mm. Ylen Makupalat ruokaohjelmasta. Hänen keittokirjoista olen myös oppinut soijan käytön jauhelihan mausteena.

Lihapullia ja kasvis-sienihöystöä.
Lihapullia ja kasvis-sienihöystöä.

Tässä lihapullareseptissä ei siis ole juurikaan aineksia vaan jujuna on se, että lihaa vaivataa kunnes siitä tulee kiinteä taikina. Paistaessa lihapullia ei kannata päästää ylikypsiksi, sillä silloin niistä tulee todella kuivia. Nämä pullat ovat siis täyttä lihaa!

Lihapullia
Kevennetty versio lihapullista menossa uuniin.

7-8 isoa tai 15 pientä lihapullaa

700 g naudan paistijauhelihaa
2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
2 rkl tummaa soijakastiketta

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Laita liha isoon kulhoon ja mittaa sekaan mausteet. Vaivaa mausteet lihan sekaan käsin ja työstä taikinaa kunnes se on kiinteää. Leivo taikinasta pullia tai pihvejä ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Lihapullat ovat kypsiä kun pullista valuva neste on kirkasta.

Näiden pullien lisukkeeksi tein herkullista kasvis-sienihöystöä, jossa oli kesäkurpitsaa, punasipulia ja kanttarelleja. Kaiken komeuden päälle vielä iso kasa raikasta raejuustoa kastikkeeksi. Resepti löytyy täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s