Pinaattiletut

Pinaattiletut ovat yleensä perinteinen lasten suosikki. Jos osaa paistaa perinteisiä lettuja ei näiden lettujen teko ole temppu eikä mikään! Pinaatin tilalle voi myös laittaa hienoksi raastettua porkkanaa, jolloin saadaan porkkanalettuja.

Pinaattilettuja kermaviilikastikkeella
Pinaattilettuja kermaviilikastikkeella

noin 25 pientä lettua tai 5-6 isoa lettua

1/2 l kevytmaitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
mustapippuria
2 rkl öljyä
1 pss (á 150 g) pakastepinaattia
öljyä tai margariinia paistamiseen

Vatkaa maito, vehnäjauhot, kananmunat, suola, sokeri ja mustapippuri sekaisin isossa kulhossa. Sulata pakastepinaatti mikrossa ja lisää öljyn kanssa taikinaa. Jätä taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi.

Laita lettupannu tai paistinpannu kuumenemaan ja lisää tilkka öljyä paistopinnoille. Laita taikinaa soppakauhalla pannulle niin että reunat tulevat vastaan ja paista hetki. Käännä letut ja paista toinen puoli. Lettujen paistaminen on nopeaa puuhaa, joten pysy hellan vieressä. Paistoaika riippuu lettupannun tai paistinpannun koosta ja levyn kuumuudesta.

Tarjoa lisukkeena keitettyjä perunoita, kermaviilikastiketta, johon on silputtu ruohosipulia tai tilliä joukkoon ja raikasta salaattia juustokuutioilla höystettynä. Raejuusto sopii myös mainiosti pinaattilettujen kanssa nautittavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s