Täysjyväpastaa ja pizzakastiketta

Posted by

Meillä spagettia ja jauhelihastiketta tehdään runsaiden mausteiden kera. Maistuu siis pizzalle! Tomaattikastike on mehevän makuinen ja riittävä ilman ruskeankastikkeen jauhosuuruksia. Perinteinen herkkuruoka tämä kyllä on, mutta helppoa ja nopeaa ruokaa joka antaa energiaa vaikka urheileville lapsille. Kasviksia saa myös jauhelihakastikkeen mukana menemään kivasti kun raastaa joukkoon juureksia kuten porkkanaa.

Spagettia ja pizzakastiketta

400 g täysjyväpastaa
1,5-2 l vettä
2 tl suolaa
1 sipuli
(2 isoa porkkanaa raastettuna)
400 g naudanjauhelihaa (10% rasvaa)
suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2-3 tl kuivattua basilikaa
2-3 tl kuivattua oregaanoa
500 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria

Ota jauheliha jääkapista lämpiämään noin puoli tuntia ennen paistamista. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan, lisää kiehuvaan veteen suola ja spagetti. Anna kiehua pakkauksen ohjeen mukainen aika.

Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita paistinpannulle öljyä, kuumenna ja lisää sipuli. Kuullota hetki ja lisää jauheliha ruskistumaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Lopuksi lisää halutessasi porkkanaraaste ja tomaattimurska. Lisää basilika, oregano ja sokeri. Sokeri ei ole välttämätön ainesosa, mutta taittaa tomaatin hapanta makua ja korostaa sen makeutta. Sekoita kaikki ainekset ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Jaa lautasille spagetti ja laita päälle kastiketta. Päälle voi halutessa raastaa vaikka parmesania ja lisukkeena tarjota raikasta vihersalaattia tai porkkanaraastetta, jos ei tullut sitä kastikkeeseen lisänneeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s