Jyväbroileria ja kasviswokkia

GMO-vapaasta ruoasta kuulee ja voi lukea eri medioista aina vähän väliä. GMO siis tarkoittaa geenimuunneltua organismia ja se ei ole kasvien perinteistä jalostamista, vaan siinä puututaan kasvien geeneihin jotta niistä saadaa helpommin kasvatettavia ja kestävämpiä. Usein kuullaan siis puhuttavan geenimanipulaatiosta, muuntogeenisestä tai siirtogeenisestä organismista. Yleisimpiä geenimanipuloituja kasveja ovat maissi, soija ja rapsi. Näistä kasveista tehdään paljon eläinten rehua, jolloin jäämiä saattaa siis jäädä niiden lihaan ja sitä kautta myös ihmisten ravintoon. Jotkut suomalaiset elintarvikevalmistajat ovat ryhtyneet ilmoittamaan pakkausmerkinnöissään tuotteen olevan GMO-vapaata. Meidän pikkuisesta lähikaupasta löytyy esimerkiksi Saarioisten GMO-vapaa Jyväbroilerin miedosti suolattu ohut filee. Tuotteessa käytetty broileri ei siis ole syönyt rehua joka sisältäisi geenimuunneltuja kasveja.

Tuoteen maussa tätä asiaa ei huomaa ja näistä fileistä syntyi kevyt ateria wokkikasviksia lisäämällä.

GMO-vapaa broileri
GMO-vapaata jyväbroileria

1 pkt Saarioisten Jyväbroilerin ohut fileitä (á 3-4 kpl, 285 g)
2 rkl ruokaöljyä
suolaa, mustapippuria
1 sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
2-3 porkkanaa

Ota broilerifileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Viipaloi sipuli, leikkaa kesäkurpitsa ja porkkana pitkiksi tikuiksi. Laita öljyä laakeaan paistinpannuun ja paista broilerifileet pakkauksen ohjeen mukaan noin 4 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita öljyä wokkipannuun ja lisää kaikki vihannekset. Paistele kohtuullisella lämmöllä noin 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmentyneet, mutta niissä on vielä napakkaa purutuntumaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisämausteeksi sopivat soija- tai sweet and sour-kastikkeet sekä oikeastaan kaikki yrtit ja itämaiset maustesekoitukset. Laita wokkivihanneksia lautaselle ja lisää haluamasi määrä broilerifileitä. Itse lisäsin tällä kertaa koko komeuden päälle kuivattua oreganoa ja basilikaa.

Jyväbroileria ja wokkivihanneksia
Jyväbroileria ja wokkivihanneksia

Mikäli kiinnostuit GMO-ruoasta niin voit lukea siitä lisää täältä.

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s