Lohi-riisilaatikko

Tämä laatikko on todellista ”hävikistä herkuksi” ruokaa. Siihen uppoaa nimittäin yli jääneet kalat missä muodossa vaan. Parasta mielestäni se on lohesta valmistettuna, mutta myös valkolihainen kala käy. Voit käyttää joko kylmäsavustettua, graavattua tai lämminsavustettua lohta tai kirjolohta. Maistuu myös lapsille ja on helppo valmistaa.

Lohi-riisilaatikko
Lohi-riisilaatikko

1,5 dl täysjyväriisiä
0,5 tl suolaa TAI 0,5 kalaliemikuutiota
5 dl vettä
200-300 g kylmäsavustettua lohta
1 pieni purjo
2 rkl tuoretta silputtua tilliä
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
3,5 dl maitoa
2 munaa

Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola tai kalaliemikuutio ja riisi. Keitä riisi kypsäksi n. 15-20 minuuttia. Riisin kypsyessä paloittele kala pienieksi paloiksi. Silppua purjo ja tilli pieneksi silpuksi ja sekoita silppu keitetyn riisin ja lohen kanssa kulhossa. Mausta seos sitruunamehulla ja mustapippurilla.
Voitele uunivuoka margariinilla ja kaada seos vuokaan. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään munat ja maito ja kumoa seos vuoan päälle. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti ja etikkapunajuuret tai -kurkut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s