Kinkkuvoileipäkakku

Kinkku-punajuurivoileipäkakku

Isäni juhli syntymäpäiväänsä viime viikonloppuna ja koska täyteen tuli kunnioitettava tasaluku, vieraita kutsuttiin enemmänkin. Ilmoittauduin tietenkin apuun kakunleipojan ominaisuudessa. Tämä tarkoitti minun mittapuussani aivan valtaisaa kakkutilausta; pääsin leipomaan kolme täytekakkua ja vielä yhden voileipäkakunkin. Herkulliset makeat leivonnaiset löytyvätkin jo blogista eli suklainen naked cake ja valkosuklaajuustokakku sekä kinuskikakku. Edellisellä kerralla kinuskikakun täytteenä oli karpaloilla maustettua rahkaa. Tällä kertaa käytin täytteenä äitini mökiltä keräämiä valkoisia viinimarjoja. Kinuskikakku on mielestäni niin makea, että kaipaa raikkaan ja hieman happaman täytteen. Viinimarjat sopivatkin tähän kakkuun todella hyvin.

Kinkkuvoileipäkakkua tein tällä reseptillä nyt toisen kerran. Aiemmin se oli pöydässä tyttäreni syntymäpäivillä, mutta juhlien jälkeen blogipostaus unohtui vaikka muutaman kuvan ehdinkin kiireessä napata. Onneksi sain nyt uuden tilaisuuden testata samaa reseptiä. Yksinkertaiset ja helpot täytteet, jotka sopivat hyvin yhteen, ovat tämän reseptin vahvuudet. Vaikka voileipäkakun kokoamiseen kuluukin hieman aikaa, lähes kaiken voi tai pitääkin tehdä edellisenä päivänä. Kasaamisen jälkeen maut tasaantuvat jääkaapissa ja kakku mehevöityy. Voilepäkakun päälliset kannattaa laittaa vasta tarjoilupäivänä, jotteivat ne nuupahda ja kuivu.

Voileipäkakun täyttö

TÄYTE
16 isoa täysjyvä- tai ruispaahtoleipäviipaletta
350 g saunapalvikinkkua
2 prk ruohosipulituorejuustoa
1 prk creme fraichea
2 prk punajuurisalaattia
2-3 dl maitoa kostutukseen

PÄÄLLINEN
2 pkt ruohosipulituorejuustoa
1 persiljaruukku
1 herneenversoruukku
saunapalvi- tai kinkkuleikettä (ohuen ohutta)
muutama siivu kurkkua

Leikkaa paahtoleivistä kovimmat reunat ohuelti pois. Silppua saunapalvikinkku pieneksi muruksi ja sekoita se kulhossa tuorejuuston ja creme fraichen kanssa tasaiseksi massaksi. Punajuurisalaatin voi käyttää suoraan purkista, mutta sen voi myös hienontaa esimerkiksi sauvasekoittimella hieman tasaisemmaksi massaksi. Muutama isompi sattuma ei tässä kakussa haittaa, vaan antaa vain mukavaa lisäpureskeltavaa.

Laita tarjoilulautaselle neljä viipaletta leipää, kostuta viipaleet maidolla. Lisää viipaleiden päälle tasaiseksi kerrokseksi puolet kinkkutäytteestä, peitä kerros neljällä paahtoleivän palasella. Kostuta leivät ja levitä päälle punajuurisalaattitäyte. Laita täytteen päälle taas leipäviipaleet, kostuta ja lisää loput kinkkutäytteestä. Päällimmäiseksi tulevat viimeiset leipäviipaleet, jotka myös kostutetaan. Tasaa mahdollisesti kakun väleistä pursuava täyte lastalla ja peitä sitten kakku tiiviisti tuorekelmulla. Laita kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli jotta maut tasaantuvat.

Koristelua varten leikkaa kurkusta ohuita viipaleita. Kurkkuviipaleita voi myös muotoilla haluamaansa muotoon tervällä veitsellä tai pienillä muoteilla. Leikkaa persiljanvarrista kukintoja ja herneenversoista lyhyempiä pätkiä. Poista kelmut voileipäkakun ympäriltä. Laita tuorejuustot kulhoon ja sekoita, jotta juustosta tulee hieman paremmin levittyvää. Levitä tuorejuusto tasaisesti koko voilepäkakun päälle. Kerroksen ei tarvitse olla kovin paksu. Asettele kakun päälle ja reunoille herneenversoja, persiljatupsuja, kurkkuviipaleita ja ohuen ohuita kinkkuviipaleita.

Voileipäkakku kinkku-punajuuritäytteellä

One comment

  1. Mahti idea täytteissä tuo punajuuri kun aika useasti sen tilalla on suolakurkku.
    Kiitos reseptistä, tämä lähtee testiin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s