Pääsiäisen helppo rahkapiirakka

sitruunainen rahkapiirakka

Pääsiäisen perinneruokiin kuuluvat niin lampaat, pashat ja tietenki yllätyksiä täynnä olevat suklaamunat. Rahka kuuluu myös olennaisena ainesosana moneen pääsiäisleivonnaiseen ja sen vuoksi ajattelin julkaista helpon ja raikkaan rahkapiirakan ohjeen. Tämä leivonnainen sopii niin kahvipöytään kuin raskaamman pääsiäisateriankin jälkiruoaksi. Sen raikkaus piilee runsaassa sitruunaisessa maussa ja päälle laitettavissa marjoissa.

1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

1 kpl makeaa pakastepiirakkataikinaa
2 tlk maitorahkaa (á 250 g)
2 dl kermaa
3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
1 – 1 1/2 dl rusinoita
tomusokeria
2 – 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä pyöreän, syvän ja korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja ylös reunoille. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pese ja raasta sitruunan kuori. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu, lisää joukkoon sitruunamehua, jotta saat mehua yhteensä 1 dl verran.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 min. Anna piirakan jäähtyä ja ripottele sitten piirakan päälle tomusokeria. Koristele piirakka raikkailla vadelmilla juuri ennen tarjoilua.
sitruuna rusina rahkapiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s