tonnikalapiirakka Kattilalaakso ruokablogissa

Mehevä tonnikalapiirakka

Kalaruoat, Suolaiset piirakat

mehevä tonnikalapiirakka Kattilalaakso ruokablogissa
Tässä piirakka, joka pesee mehevyydellään monet muut piirakat. Salaisuus piilee luultavasti tomaattimurskan tuomassa kosteudessa ja tuorejuuston antamassa pehmeydessä. Sen voi helposti leipoa etukäteen ja myös pakastaa, maku vain paranee päivä päivältä. Ärhäkkyyttä saadaan lisäämällä pinnalle vielä aurajuustoa. Ohjeesta tulee yksi uunipellillinen, ja se ei kauan kaapissa vanhene ja häviää pitopöydästäkin äkkiä viraiden suuhun. Tällä kertaa leivoin tonnikalapiirakkaa siskontyttöjen ristiäisiin tarjottavaksi.

1 uunipellillinen tai 2 piirakkavuokaa

POHJA:
250 g margariinia
250 g maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
noin 350 g tomaattimurskaa (tavallista, valkosipuli- tai yrttimaustettua)
200 g yrttituorejuustoa
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
2 kananmunaa
1 sipuli
0,5 pkt aurajuustoa
150 g emmental-juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pehmeä margariini, maitorahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin 0,5 – 1 tuntia. Taputtele pohja jauhojen avulla uunipellille tai kahdelle piirakkavuoalle. Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat ja tuorejuusto sekaisin, levitä pohjan päälle. Kuori ja silppua sipuli. Ripottele sipuli, aurajuusto ja juustoraaste lopuksi piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
tonnikalapiirakka Kattilalaakso ruokablogissa

 

2 Comments

Vastaa