Pakastimen tyhjennys – kuningatarpiirakka vadelmista ja mustikoista

kuningatarpiirakka Kattilalaakso ruokablogissa
Pakastin on syytä tyhjentää viimeistään kesän korvilla uuden sadon tieltä. Kaupassa pakastealtaalla piirakkataikina valikoimaa tutkiessani, yllätyin kun erään tuotteen kyljessä oli kuningatarpiirakan ohje. Nimensä mukaisesti täytteeseen tulee siis mustikoita ja vadelmia, joista viimeistä ei ole koskaan tullut testattua uunissa paistettavassa piiraassa. Siis kokeilemaan, herkulliselta nimittäin ohje vaikutti.

1 piirakka noin 24 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan

1 annos itsetehtyä murotaikinaa

1 dl sokeria
4,5 – 5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g leivontamargariinia
1 kananmuna

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon. Lisää kuutioitu pehmeä margariini. Nypi kuivat aineet ja rasva tasaiseksi seokseksi. Tämän vaiheen voi tehdä myös monitoimikoneella. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo. Sujauta taikina pussiin tai kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.

1 pkt pakastemurotaikinaa tai 1 annos itsetehtyä murotaikinaa
1 tl margariinia
200 g pakastemustikoita
200 g pakastevadelmia
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele margariinilla halkaisijaltaan noin 24 cm oleva piirakkavuoka. Ota murotaikinasta 1/3 sivuun ja painele loput taikinasta vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Kaada jäiset vadelmat pohjan päälle. Sekoita kulhossa jäiset mustikat, perunajauhot ja sokeri sekaisin. Kaada vadelmien joukkoon piirakkavuokaan. Paista uunissa alatasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Kaulitse tällä välin lopusta taikinasta levy ja ota siitä piparimuotilla sydämenmuotoisia palasia. Laita palaset piirakan päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoa kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
kuningatarpiirakka vaniljakastikkeella Kattilalaakso ruokablogissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s