Lumipallokakku

Tämä kakku on hieman työläämpi kuin perinteinen täytekakku, mutta kuitenkin kasaukseltaan helpompi eikä kakun kuivuudesta tarvitse huolehtia. Mehevyyttä siis löytyy. Perusidea on perinteinen charlotta-kakku, jossa pyöreän vuoan reunat vuorataan kääretorttuviipaleilla ja sisus täytetään ihanalla moussella. Vetäytymisen jälkeen kakku keikautetaan lautaselle ja on valmis tarjottavaksi.

Lumipallo_charlottakakku

Ensin tehdään siis kääretorttu:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermavaahtoa
100 g tummaa leivontasuklaata

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe erillisessä astiassa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes se on kypsä. Voit tarkistaa pohjan kypsyyden työntämällä hammastikun keskelle levyä. Jos tikkuun ei jää tahmeaa taikinaa, pohja on kypsä. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa täytteeseen kermavaahto ja sulata suklaa mikrossa varovasti. Lisää suklaa kermavaahdon joukkoon nopeasti vatkaten. Levitä suklaakermavaahto jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu leveämmästä reunasta koko pituudelta rullalle. Kääri leivinpaperin sisään ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

Lumipallokakun täyte:
5 dl suklaakermaa
1 prk maitorahkaa
100 g tummaa leivontasuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lisää rahkan kanssa kermavaahdon joukkoon nopeasti vatkaten. Leikkaa kääretorttu ohuiksi 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla. Asettele kulhon pohjalle ja reunoille vieriviereen kääretorttuviipaleita niin että pohja ja reunat peittyvät. Kaada kermavaahto-rahkaseos kakun sisälle. Laita loput viipaleet seoksen päälle. Peitä kakku tuorekelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
1,5 – 2 dl kookoshiutaleita

Poista tuorekelmu kakun päältä ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Nosta kulho ja poista tuorekelmut. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja mausta ripauksella sokeria tai steviaa. Levitä kermavaahto kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle kookoshiutaleita lumipalloefektin luomiseksi. Koristeena voi käyttää myös muita kakunkoristeita tai nomparelleja. Kermavaahdon voi myös halutessaan värjätä elintarvikevärillä mieleisensä väriseksi.

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s