Paprikainen lihapata

Tämä resepti on julkaistu ensimmäisen kerran vanhassa blogissani, Reseptikirjassani lokakuussa 2009.

Kokeilinpa vielä tällaisen lihapadan, joka löytyi vanhasta Reseptikirjastani. Tässä padassa maistuu tomaatti ja paprika, ja lisukkeeksi sopii minusta niin peruna kuin pasta, miksei riisikin. Lihapatojen kätevyys on nopeat alkuvalmistelut ja sitten vain odotellaan koska on ruoka-aika. Eikä turhaan tarvitse pelätä ylikypsennystä, sillä paistoaika on niin pitkä ettei yksi ylimääräinen kymmenen minuuttia vaikuta lopputulokseen.

Paprikainen lihapata

700-800 g naudan paistisuikaleita
suolaa ja mustapippuria myllystä
1-2 rkl ruokaöljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 punanen paprika
1 rkl kuivattua paprikaa
5 terttutomaattia
1 tlk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
5-7 maustepippuria
1 lihaliemikuutio
2 rkl sokeria
n. 5 dl vettä
1 ruukku lehtipersiljaa

Ota lihat lämpiämään tuntia ennen valmistusta. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita öljyä paisinpannun pohjalle kuumenemaan ja kun öljy lähes savuaa ruskista lihat öljyssä nopeasti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikalla. Laita lihat uunipataan. Kuori ja pilko sipuli isoiksi palasiksi. Pese paprika ja poista siitä sisuksen valkoiset osat ja kanta. Pilko isoiksi palasiksi. Pese terttutomaatit ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan. Lisää sipulit, paprika ja tomaatit pataan. Lisää kaikki muut aineet ja vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä uunissa 200 asteessa ainakin 2,5 tuntia kunnes liha on kypsää eli hajoaa haarukalla kokeiltaessa. Silppua valmiin padan päälle lehtipersiljaa ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s