Texmex tortillat ja tacomaustettua broileria

Meksikolainen ruoka on meidän perheen suosikkiherkku, jota valmistetaan aina silloin tällöin. Yleensä päädymme jauheliha-kasvistäytteisiin tortilloihin, mutta kerranpa jääkaapista löytyikin vain broilerinfileetä. Eipä muuta kuin kokeilemaan. Broilerit valmistuivat uunissa kuin itsestään ja lisukkeeksi tarjottiin nachoja ja salaattia. Kokonaisena paistetut broilerinfileet voi myös viipaloida tortilloiden täytteeksi.

Texmex_maustettua_broileria

600 g broilerin fileetä tai sisäfileetä
0,5-1 rkl ruokaöljyä
1 pss valmista taco-mausteseosta
TAI
ripaus suolaa
0,5 tl mustapippuri
1 tl paprikaa
1 tl chilijauhetta/cayennepippuria
1 tl juustokuminaa

Lisukkeeksi
1 pss nachoja
1 ruukku/pussi jääsalaattia
3 tomaattia
1 pieni kurkku
1 paprika
1 punasipuli

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele laakea uunivuoka ohuelti öljyllä. Voit myös käyttää leivinpaperilla päällystettyä uunipeltiä. Leikkaa broilerin fileet pituussuunnassa kahteen tai kolmeen osaan riippuen kuinka isoja ja paksuja fileet ovat. Sisäfileepaloille ei tarvitse tehdä mitään. Laita broilerinpalaset isoon kulhoon ja kaada päälle pussillinen valmista taco-mausteseosta tai mausta itse suolalla, pippurilla, paprikalla, chilijauheella/cayennepippurilla ja juustokuminalla. Lisää päälle hieman ruokaöljyä ja kääntele palasia kulhossa, jotta mausteet tarttuvat mahdollisimman tasaisesti kaikkiin palasiin. Lado palaset uunivuokaan vierekkäin ja paista uunissa noin 20 minuuttia kunnes broileri on kypsää.

Tarjoa lisukkeena salaattia ja lämmitettyjä nachoja sekä salsaa, guacamolea ja ranskankermaa.

Texmex_broileria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s