Grillattu vihreä parsa

parsaa_grillattuna
Kevään tullen kauppaan ilmestyvät ihanat vihreät parsaniput. Perinteisin tapa valmistaa parsaa on nopea keittäminen suolavedessä ja tarjoilu hollandaisekastikkeella kuorrutettuna. Itse pidän ennemmin paistetusta tai grillatusta parsasta, koska silloin sitä ei tarvitse kuoria ja kypsyyttä on helpompi säädellä. Parsan voi jättää reilusti al denteksi eli purutuntumaa saa olla. Vihreä parsa käy myös hyvin pikkelöintiin tai sen voi pilkkoa sellaisenaan salaatin joukkoon.

Parsaa grillatessa grilli saa olla kuuma. Kasvikset kypsyvät nopeasti kun niitä hieman kääntelee paiston aikana. Grillatun parsan kanssa sopivat hyvin grillattu minitomaatti, pekoni tai parmesanlastut. Muista maustaa kasvikset heti grillauksen jälkeen yrteillä, suolalla ja mustapippurilla. Tuoreet yrtit voi laittaa grilliin kasvisten päälle myös paistumaan. Päälle voi myös lorauttaa hieman hyvää oliiviöljyä.

Grillattua parsaa kahdelle

1/2 punttia vihreää parsaa
1/2 rasiaa minitomaatteja, kirsikkatomaatteja tms.
1/3 2 siivua pekonia
kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia (myös tuoreet käyvät)

Pese parsat ja tomaatit. Leikkaa parsasta 1-2 cm valkoinen, kova kanta pois. Suikaloi pekoni. Grillaa kasviksia muutama minuutti per puoli ja pekonia kunnes se on ruskistunut ja rapsakkaa. Asettele parsat lautaselle, niiden päälle tomaatit ja viimeiseksi pekoni. Lisää suolaa, mausteita ja oliiviöljyä annoksen päälle. Nauti heti!

grilliparsa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s