Mansikkakermakakku

mansikkakakku

Äitienpäivän lähestyessä kotimaiset mansikat ilmestyvät kauppoihin. Perinteinen mansikkakermakakku maistuu kaikille. Täytteeksi sopii raikas rahkakermavaahto ja mansikkahillo, reunat voi kuorruttaa samalla täytteellä tai pelkällä kermavaahdolla. Koko komeuden kruunaa tietysti tuoreet mansikat.

Kakkupohjan voi leipoa karpalokinuskikakkureseptistä löytyvällä ohjeella tai ostaa valmiina kaupasta. Niitä löytyy leipä- ja pullaosastolta usein vaaleana sekä tummana. Kostutukseen kannattaa varata 2-3 dl punaista mehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa. Koristelussa päästetään luovuus valloilleen. Kermavaahdon voi pursottaa reunoille kuvioiksi tai levittää lastalla/leveällä veitsellä tasaiseksi kerrokseksi. Lopuksi mansikat kakun päälle ja vaikka reunoillekin kokonaisia, viipaleina tai puolikkaina.

Rahkakermavaahtotäyte

2 dl vispikermaa
2 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)

Lisäksi tarvitaan noin 200g mansikkahilloa ja 2-4 dl vispikermaa kakun koristeluun.

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, sokerit ja kreemijauhe. Kreemijauhe auttaa täytteen pysymistä kakun sisällä, mutta ei ole välttämätön. Jauhetta saa isommista ruokakaupoista.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta yksi pohjista kakkuvadille. Kostuta pohja mehulla tai maidolla lusikoimalla 1/3 nesteestä tasaisesti koko pohjan päälle. Levitä pohjan päälle puolet mansikkahillosta ja puolet rahkatäytteestä. Laita toinen kakkupohja täytteen päälle. Kostuta taas pohja, laitan pohjalle loput mansikkahillosta ja rahkatäytteestä. Nosta viimeinen pohja kakun kanneksi ja kostuta myös se. Tässä vaiheessa kakun voi siirtää jääkaappiin odottamaan vaikka seuraavaan päivän.

Putsaa mansikat ja lohko tai viipaloi mieleiseesi muotoon. Vispaa loput kermasta. 2 dl vispikermaa pitäisi riittää kakun reunoille ja päälle, mikäli kuorrutuksesta tulee tasainen. Pursotus vie enemmän kermaa. Pursotus onnistuu tyllan avulla, joka laitetaan pursotuspussiin tai 2 litran muovipussiin yhteen nurkkaan. Pussi täytetään kermavaahdolla ja pussin reuna leikataan kulmasta tai tyllan kohdalta auki. Pussia puristetaan toisesta päästä kiinni, jolloin kermavaahto työntyy tyllan kautta ulos. Tyllia on eri muotoisia ja niitäkin myydään useimmissa ruokakaupoissa.

Maku on kuitenkin kakussa tärkein! Yksinkertainen kermareunus ja runsaat koristelut tuorein marjoin kakun päällä ovat houkuttelevan näiköisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s