Lammascurry

Lammascurry karitsasta

Intialaisessa ravintolassa aikonaan syömäni maustettu lammaspata sai minut ostamaan karitsanpaistin ja valmistamaan siitä mausteisen lammascurryn. Niin syvään ovat juurtuneet makuelämykset villasukalle maistuvasta lampaanlihasta, etten kuvitellutkaan pelkän valkosipulin ja yrttien peittävän tätä rasvaisen lampaanlihan makua. Tietysti on tässä ajan saatossa tullut opittua yhtä sun toista niksiä millä ei-toivotun maun voi välttää, mutta niiden kokeilemiseen on vain melkoinen kynnys. Siispä pitäydyn suosiolla mausteisemmissa versioissa ja nautin lampaanlihani naan-leivällä ja raitakastikkeella höystettynä, reseptit löytyvät blogista Intialaisen broilericurry-postauksesta.

Lammascurry 4-6 henkilölle

1,5 kg luuton karitsan- tai lampaanpaisti
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttö
ruokaöljyä
500g paseerattua tomaattia
2 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminee eli jeeraa
1 tl kuivattua inkivääriä
1 tl kanelia

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen ruoan valmistusta. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Poista paistista näkyvä rasva ja kalvot, kuutio 2-3 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista lihakuutiot ruokaöljyssä paistinpannulla ja laita uunipataan. Kuullota myös sipulit pannulla ja lisää pataan. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja vesi. Sekoita pataan kaikki mausteet ja laita pata uuniin. Paistoaika 200 asteessa on noin 1-1,5 tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s