Pitaleivät pulled porkilla ja tzatsikilla

Pitaleipiä

Pulled pork -liha hampurilaisten täytteenä on ehdottomasti herkkua. Riivityn nyhtöpossun, toisin sanoen pulled porkin resepti löytyykin jo täältä blogista. Tällä kertaa hain hieman kevennystä täyttävien hampurilaissämpylöiden tilalle ja leivoin vaihteeksi pitaleipiä. Täytteeksi nyhtöpossun kanssa leipäsiin laitettiin silputtua jäävuorisalaatti, viipaloitua tomaattia, tzatsiki- ja smokey barbeque-kastiketta (kaupan valmiskastiketta) sekä vihreitä mietoja pepperonipaprikoita. Aivan taivaallisen hyvää!

Pitaleivät 10 kpl

3 dl vettä
8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Pitaleivät uuniin menossa

Sekoita kuivahiiva 2 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää suola, öljy ja loput jauhoista hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaksi ja nostata liinan alla lämpöisessä paikassa noin puoli tuntia. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Leivo kohonneesta taikinasta pötkö ja jaa se 10 palaseen. Kaulitse jokainen taikinapala jauhojen avulla 0,5-1 cm paksuisiksi pyöreiksi leipäsiksi. Laita leipäset uunipellille ja nostata vielä 10-15 minuuttia. Paista uunin ylätasolla 5-8 minuuttia. Mitä pidempi paistoaika, sitä kovakuorisempia ja rapeampia leipäsistä tulee. Pitaleivät muodotavat uunissa noustessaa taskun, joten älä pistele taikinaa haarukalla ennen paistoa tai avaa uunia paiston aikana. Anna leipästen jäähtyä hieman ennen täyttöä.

Itsetehdyt pitaleivät

Tzatsiki-kastike

3/4 kurkkua
1 tl suolaa
2-3 valkosipulin kynttä
4 dl turkkilaista jogurttia
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
(tuoretta minttua)

Itsetehty tzatsikikastike

Raasta kurkku, laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Kurkun ylimääräinen vesi valuu suolan avulla pois. Kuori ja murskaa valkosipuli. Yhdistä valutettu kurkku, valkosipuli, sokeri ja jogurtti kulhossa. Mausta mustapippurilla ja halutessasi hienonnetulla mintulla. Laita tzatsiki jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua jotta maut tasaantuvat.

Pulled pork pitaleipä

Silppua puolikas jäävuorisalaatti ja viipaloi 3 isoa tomaatti. Halkaise hieman jäähtyneet pitaleivät ja täytä salaatilla, tomaattisiivuilla, lihalla ja kastikkeilla oman maun mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s