Porkkanapannukakut

porkkanajaletutjaporkkanat

Lettujauhopussi osui käteeni ruokatavarakaappia tutkiessania ja kesähän siitä tuli heti mieleen. Lähinnä tietysti mökki, Asikkala ja Vääksyn Mylly. Kesällä myllyltä ostetut lettujauhot ovat parasta laatuaan, niissä on 75% vehnää ja 25% ohraa. Päätin siis oitis ryhtyä paistamaan lettuja lapsille iltaruoaksi. Letuista tulikin oikeastaan lähinnä amerikkalaisia pannukakkuja, paksuja ja kuohkeita. Porkkanalla höystettynä tietysti, jotta kasvikset ja terveellisyys ei unohtuisi.

Taikinan ohjeen teinkin sitten käsituntumalla ja lettuja tai pannukakkuja siitä syntyi lettupannulla paistettuna 18 kappaletta.porkkanalettuainekset

5 dl maitoa
2,5 dl lettujauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 porkkanaa
ruokaöljyä paistamiseen

Sekoita kananmunat maidon joukkoon, lisää suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetken aikaa. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste taikinan joukkoon. Kuumenna paistinpannu tai lettupannu, lisää tippa ruokaöljyä pannulle ja päälle sopiva kauhallinen taikinaa. Kun taikina alkaa hieman hyytyä pinnasta käännä lettu ja paista myös toinen puoli. Pienellä pannulla paistaminen on nopeaa hommaa ja lettujen pinta saa nopeasti väriä.

porkkanalettujenpaistaminen

porkkanaletut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s