Intialainen broilericurry ja naan-leivät

Kaikki eksoottinen ruoka, kunhan ei ole liian tulista, voidaan laskea meidän perheen herkkuruuiksi. Aikuisten versioon voi tietysti laittaa enemmän makuja, mutta mieluummin syön itsekin ruokaa ilman suun palamista. Tämä broilericurry antaa vaihtelua perinteisemmille kanaviillokeille ja naan-leivän kera siitä tuleekin aivan erityinen ruokahetki. Leipää voi dippailla myös raikkaaseen raita-kastikkeeseen.

Ohjeet löysin joululahjaksi saamastani Maista maailmaa-kirjasta, josta löytyy paljon reseptejä eri puolilta maailmaa. Valmista ensin raita-kastike jääkaappiin vetäytymään, sitten naan-leivät ja lopuksi broilericurry, jolloin kaikki aterian osat ovat valmiina samaan aikaan.

Raita-kastike

2 dl maustamatonta jogurttia
puolikas kurkkua kuorittuna, siemenet poistettuina ja karkeana raasteena
0,5 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
1 tl tuoretta korianteria tai korianterintahnaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna kastikkeen vetäytyä viileässä noin puoli tuntia.

Naan-leivät, 5 kpl

Naan

2 dl maitoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja piimä reilusti kädenlämpöisiksi. Lisää nesteeseen suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista ja lisää nesteeseen. Lisää öljy ja loput vehnäjauhoista. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Jaa taikina 5 osaan ja muotoile jauhotetuilla käsillä pisaran muotoisiksi leiviksi. Sipaise uunipellille hieman öljyä ja paista leipiä pellillä ilman leivinpaperia noin 10 minuuttia. Voitele leivän pinta paiston aikana öljyllä. Tarjoile lämpimänä broilericurryn ja raita-kastikkeen kanssa.

Broilericurry

Intialainen broilericurry

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl garam masala-mausteseosta
1 tl kurkumaa
pala tuoretta inkivääriä tai 1 tl inkivääritahnaa
400 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
400 g tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Laita öljy lämpenemään paistinpannuun ja kuullota sipuleita, mausteseosta ja kurkumaa siinä hetken aikaa. Kuori ja raasta sekaan inkivääri tai lisää tahna. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne. Lisää joukkoon tomaattimurska, suola ja sokeri. Anna kastikkeen saostua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin, naan-leipien ja raita-kastikkeen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s