Pulled Pork Barbeque Burgers

Tämä perin amerikkalainen ruoka vaatii hieman etukäteisvalmisteluja ja aikaa, mutta kun suurin työ on tehty loppu onkin lähes pikaruokaa. Pulled pork eli riivitty possunpaisti barbeque-kastikkeessa vie kielen mennessään ja maistuu niin burgerin kuin ruisleivänkin täytteenä. Barbeque-kastikkeen voi tehdä itse tai käyttää kaupan valmiita kastikkeita. Lihaa kannattaa ehdottomasti valmistaa kerralla isompi satsi ja vaikka pakastaa osa lihasta myöhempää käyttöä varten. Ruoka on melko helppo valmistaa ja mikä parasta, sen voi tehdä osissa eli suurimman työn voi tehdä jopa pari päivää etukäteen.

Nautimme syyslomareissulla mökillä pulled pork täytteisiä burgereita. Lisukkeena oli coleslaw-salaattia ja cheddarjuustoa sekä kahta eri barbeque-kastiketta. Toinen kastikkeista on niille jotka pitävät todella etikkaisesta ja sinappisesta mausta!

Pulled Pork Barbeque Burger

n. 12 annosta

2,4 kg porsaan kasslerpaistia (voi olla osissa, itse käytin 3 x 800 g paistia)

Kuiva mausteseos:
3 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl merisuolaa tai sormisuolaa
1 rkl sinappijauhetta
1 rkl fariinisokeria

Barbeque-kastike I (voimakas etikan ja sinapin maku):
3,5 dl valko- tai omenaviinietikkaa
2 dl sinappia
1,5 dl ketsuppia
1 dl fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl sormisuolaa
1 tl cayennepippuria tai chilimaustetta
0,5 tl mustapippuria
Possun paistinlientä

Barbeque-kastike II (miedompi):
2 dl valko- tai omenaviinietikkaa
1,5 dl vettä
1 dl sinappia
2 dl ketsuppia
1 dl fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl sormisuolaa
1 tl cayennepippuria tai chilimaustetta
0,5 tl mustapippuria
Possun paistinlientä

12 kpl kovakuorisia sämpylöitä (pehmeät hampurilaissämpylät hajoavat mehukkaan lihan vuoksi)
12 cheddarjuustosiivua
Coleslaw-salaattia, resepti täältä.

Valmista ensiksi kuivamausteseos. Sekoita kaikki mausteet sekaisin kulhossa ja hiero paistien pintaan, laita paistit suljettuun pussiin. Anna paistien maustua yön yli tai aamusta iltaan. Laita paistit vuokaan paistoritilän päälle. Paistit voi paistaa joko 150 asteessa 6 tuntia tai 100 asteessa yön yli 10-12 tuntia. Paistin on olta niin kypsää, että se käytännössä hajoaa palasiksi.

Porsaan kasslerpaistit kuivamarinoituna.
Porsaan kasslerpaistit kuivamarinoituna.

Sillä aikaa kun paistit kypsyvät uunissa, valmista barbeque-kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes ainekset sekoittuvat ja sokeri sulaa. Jätä odottamaan paistinlientä.

Kun paistit ovat kypsiä, nosta ne paistoritilältä isolle vadille ja anna hetken jäähtyä. Kaada 2 dl vettä vuokaan ja lämmitä vuokaa hellan päällä kunnes vesi kiehuu. Kaavi kauhalla vuoan pohjalta kaikki paistista valuneet nesteet ja lihanpalaset irti. Anna liemen kiehua kunnes se on vähentynyt noin puoleen. Siivilöi liemi barbeque-kastikkeen joukkoon. Lämmitä kastiketta jotta paistinliemi sekoittuu siihen.

Kypsät porsaan kasslerpaistit valmiina riivittäviksi.
Kypsät porsaan kasslerpaistit valmiina riivittäviksi.

Ota kaksi haarukkaa ja riivi possunpaistit suikaleiksi ja silpuksi. Laita lihat isoon kulhoon ja kaada puolet barbeque-kastikkeesta lihasilpun päälle, sekoita hyvin. Jätä puolet kastikkeesta erikseen tarjottavaksi. Lihaseoksen voi jäähdyttää ja säilyttää jääkaapissa myöhemmin käytettäväksi tai vaikka pakastaa.

DSC_2739_pieni

Halkaise sämpylät, laita väliin possua, cheddarjuustosiivu, coleslaw-salaattia ja lusikoi päälle hieman barbeque kastiketta.

Vihersalaattia, sämpylöitä, pulled pork barbeque lihaa, coleslaw-salaattia ja barbeque-kastiketta

5 comments

  1. Tämä oli ruoka jota kaikki söivät vielä lisää senkin jälkeen kun vatsa oli täynnä.
    todella maukasta lihaa, en muista koska olisin syönyt näin hyvin valmistettua ja kypsytettyä possua. Ja kaikki lisukkeet vielä siihen päälle!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s