Avokado + kananmuna x 2

Tässä muutama lempireseptini, joissa pääraaka-aineina ovat avokado ja kananmuna. Toinen valmistuu uunissa ja toinen kattilassa. Nämä herkut sopivat niin aamu- ja iltapalaksi tai vaikka alkupalalautaselle pienen lisukesalaatin kera. Jälkimmäisen reseptin uppomunan keittämistä ei todellakaan tarvitse säikähtää. Se onnistuu jokaiselta kotikokilta, usko pois! Netti on myös pullollaan videoita uppomunan keittämisestä, joten googlaamalla asiaa huomaa kuinka yksinkertaisesta asiasta loppujen lopuksi on kyse.

Lämmin kananmuna-pekoni-avokado

kananmunaa_avokadoa_uunissa

2 avokadoa
4 kananmunaa
1 siivu pekonia
suolaa
mustapippuria

Riippuen ruokahalusta ja muusta tarjottavasta varataan avokadoa 1/2 – 1 kpl ja kananmunaa 1 kpl ruokailijaa kohden. Viipaloi pekonisiivu suikaleiksi. Yhdestä siivusta riittää noin neljälle avokadonpuolikkaalle. Halkaise avokado pituussuuntaan ja poista kivi. Koverra avokadoon hieman isompi kolo. Laita avokadot uuninkestävään astiaan vierekkäin, jotta ne pysyvät pystyssä. Riko jokaiseen koloon yksi kananmuna. Ripottele päälle vielä pekonisiivuja, hieman suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kananmunan valkuainen on hyytynyt. Tarjoa lämpimänä!

Avokado-uppomuna-saaristolaisleipä

avokado_uppomuna

4 siivua saaristolaisleipää tai tummaa ruisleipää
2 avokadoa
4 kananmunaa
1 l vettä
0,5 dl etikkaa
suolaa
mustapippuria

Tämä resepti on neljälle leipäviipaleelle. Halkaise avokado pituussuuntaan ja poista kivi. Koverra avokado irti kuorestaan lusikkaa apuna käyttäen. Viipaloi avokadonpuolikkaat ja asettele ne leipäviipaleiden päälle. Kiehauta vesi kattilassa niin, että se kuplii. Lisää etikka. Riko kananmuna esimerkiksi kahvikuppiin tai desin mittakuppiin. Sekoita kattilassa olevaa vettä kauhalla tai lusikalla reunoja myöten, jolloin veteen syntyy pyörre. Kaada kananmuna kupista vesipyörteen keskelle. Tämä kannattaa tehdä nopeasti, mutta niin että kananmuna pysyy mahdollisimman kokonaisena. Lisää kauhalla lisää pyörrettä ja anna kananmunan valkuaisen kypsyä 3 minuuttia. Keltuainen jää sisältä tarkoituksella raa’aksi. Nosta kananmuna varovasti reikäkauhalla tai lusikalla vedestä. Valkuaisesta lähtevät ”hännät” voi leikata pois. Aseta uppomuna leivälle avokadoviipaleiden päälle. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Tarjoa lämpimänä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s