Itsetehty majoneesi

 

parsaa_broccoliinia_grillattu

Herkkumajoneesin saa tehtyä itse vain minuuteissa. Raaka-aineet löytyvät melko varmasti jokaisen keittiön kaapeista ja majoneesin voi maustaa mieleisillään mausteilla. Itse teen yleensä joko naturel version tai paprikalla ja cayennepippurilla maustetun majoneesin. Majoneesi valmistuu helposti ja todella nopeasti kapeassa, korkeassa kulhossa sauvasekoitinta käyttäen. Reseptistä tulee noin 2,5 dl valmista majoneesia.

majoneesi_itsetehty

1 kananmuna
2 dl ruokaöljyä (ei oliivi, ellei erityisesti pidä sen mausta)
1 tl etikkaa (mikä vain käy, ei kylläkään välttämätön)
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
mausteita esim. 0,5 tl paprikaa, 0,5 tl cayennepippuria
myös 1-2 teelusikallista ketsuppia ja sinappia antaa majoneesille kivan maun

Riko kananmuna varovasti kapeaan kulhoon. Lisää päälle öljy ja mausteet. Aseta sauvasekoittimen pää varovasti kulhoon keltuaisen päälle. Käynnistä sekoitin ja pidä se astian pohjassa. Kun majoneesi alkaa muodostua, voit liikuttaa sekoittimen päätä ylös alas jolloin kaikki öljy sekoittuu majoneesin joukkoon. Mausteita voi sekoittaa joukkoon myös jälkikäteen.

grillattu_broccoliini

Itsetehty majoneesi sopii tietysti hyvin hamppareiden, hodareiden tai vaikka grilliruoan lisukkeeksi. Tällä kertaa grilliin pääsivät vihreä parsa, broccoliini ja possun pintamaustetut fileepihvit. Parsasta kannattaa leikata valkoinen, kova kanta pois sekä huuhtaista veden alla. Parsaa ei kuitenkaan tarvitse kuoria eikä keittää ennen grillausta. Broccolinit käytin myös veden alla ja siitä suoraan grilliin. Molemmat kasvikset valmistuvat 5 minuutissa.

porsaanfileepihvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s