Mangojuustokakku

serpentiini_mangojuustokokku
Tippaleivät ja munkit ovat perinteisiä vapun herkkuja, ja niitä saa jos jonkinlaisia valmiina kaupan hyllyltä tai puolivalmisteina pakastealtaasta. Joka vuosi mietin uskaltaisinko paistaa vappumunkkeja itse, mutta ajatus työn vaarallisuudesta saa minut aina luopumaan siitä. Tulikuuma öljykattila ei ole leikinasia, vaikka vieressä kuinka olisi kattilan kantta ja sammutuspeittoa. Tänä vuonna pääsen onneksi töissä Fazerin ravintolassa näkemään miten munkkien paistaminen hoidetaan ammattimaisesti ja turvallisesti oikein. Simaa olen valmistanut ja pullottanut jo useamman sata litraa, joten senkin valmistus kotioloissa saattaa jäädä. Tosin se ei haittaa, sillä Fazerin itsetehty sima on todella hyvää ja voittanut viime vuosina jopa simavertailujakin eli sitä ostan kotiin vapuksi.

Mangoa on näkynyt työpaikan resepteissä usein. Siitäpä siis lähti ajatus helpon ja etukäteen valmistettavan juustokakun tekoon. Tämä kakku sopii mihin tahansa juhlaan, koristelua voi vaihdella teeman mukaan. Tähän vappukakkuun halusin testata karkkinauhojen kiertymistä serpentiinin muotoon ja kivastihan se onnistui. Liian leveää nauha ei kannata olla, sillä silloin se ei pysy kiertyneenä. Nauhan pituudella ei juurikan ole merkitystä. Nauhan päät kannattaa upottaa hieman kakun pintaan niin serpentiinikierre ei lähde aukeamaan vaan pysyy kauniisti paikoillaan.

Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g leivontamargariinia

Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi puruksi. Sulata margariini ja sekoita keksipurun joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksi-margariiniseos vuoan pohjalle tiiviisti. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maustamatonta rahkaa
200 g mangokuutioita (pakaste)
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
5 liivatetta

Laita liivatelevyt kylmään veteen likoamaan. Sulata mangokuutiot esimerkiksi mikrossa. Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, mangokuutiot ja sokeri erillisessä kulhossa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivate-sitruunamehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mango-rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos kakkupohjan päälle ja tasoita kakun pinta leivontalastalla. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi tai yön yli.

Korisele mieleisilläsi karkeillä, strösselillä, keksimuruilla tai valmilla kaupasta ostettavilla kakunkoristeilla.

Mangojuustokakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s