Punajuuripihvit

Punajuuripihvit lettupannulla

Juurekset ovat siitä hyviä raaka-aineita, että saatavuus on lähes taattu ympäri vuoden ja varsinkin talvisaikaan niistä valmistuu höyryttämällä, keittämällä tai uunissa paistamalla terveellistä ja maukasta ruokaa. Punajuurissa on paljon vitamiineja ja monipuolisesti kivennäisaineita, todellista voimaruokaa siis.

Tein pitkästä aikaa punajuurista pastakastiketta, resepti löytyykin jo täältä blogista. Erilaiset voimakkaan makuiset juustot, kuten feta, vuohenjuusto ja sinihomejuusto, sopivat erinomaisesti punajuuren kylkeen. Punajuurikastikkeen päälle ripottelin hieman fetamurua. Nämä punajuuripihvit on todella helppo valmistaa, ainoa mitä vaaditaan on hieman malttia. Pihvit kannattaa näet paistaa keskilämmöllä ja rauhallisesti, jotteivat pala.

16-20 kpl

4 isoa tai 6 pienmpää punajuurta
1 dl korppujauhoja
0,5-1 dl vettä
1 kananmuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
ruokaöljyä paistamiseen

Keitä punajuuret kypsiksi vedessä. Tämä saattaa kestää punajuurien koosta riippuen 30-45 minuuttia. Jäähdytä punajuuret, kuori ne ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita kulhossa kaikki muuta ainekset paitsi punajuuriraaste. Anna seoksen seistä noin 5 minuuttia, jotta korppujauhot hieman turpoavat. Lisää punajuuriraaste ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta ei tule yhtä jämäkkää kuin esimerkiksi lihapullataikinasta, vaan se on melko valuvaa. Jos seos on kuitenkin liian vetistä lisää hieman korppujauhoja.

Lämmitä paistinpannu tai lettupannu ja lisää pannulle hieman ruokaöljyä. Nosta pannulle kahden lusikan avulla nokareita taikinaa ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli. Lisukkeeksi sopii vaikka mieto kermaviili- tai creme fraiche -kastike tai yllä mainitut voimakkaan makuiset juustot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s