Vaniljajäätelöä rosmariinikastikkeella

Vaniljajäätelöä vanilja-rosmariinikastikkeella

Kaupasta ei todellakaan enää tarvitse ostaa valmiita teollisia kastikkeita. Sen sijaan ostoslistalle kannattaa kirjoittaa ylös rosmariini ja vaniljatanko. Helpompaa jäätelökastikkeen reseptiä saa hakea. Hyvin yksinkertaisten ainesten yhdistelmä luo makunautinnon, joka on vertaansa vailla. Täytyy kyllä myöntää, että epäilin aluksi tätä yhdistelmää. Miten yleensä suolaisen ruoan mausteena käytetty rosmariini voi sopia makeaan kastikkeeseen. Onneksi tämäkin resepti tuli kokeiltua ja epäilykseni todistettua vääriksi. Tästä kastikkeesta riittää noin 4-6 jäätelöannokseen.

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 rkl kuivattua tai tuoretta rosmariinia silputtuna
1 tl limetin mehua
vaniljajäätelöä
mintun lehtiä
tuoreita tai pakastemansikoita

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet irti sisuksesta veitsen kärjellä vetäen. Mittaa vesi, sokeri ja vanilja kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon rosmariini ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja kastike saostunut siirappimaiseksi. Lopuksi lisää joukkoon limetin mehu. Jäähdytä kastike.

Hakkaa 5-10 mintunlehteä silpuksi. Annostele jäätelökulhoihin vaniljajäätelöä ja mansikoita. Ripottele päälle mintunlehtisilppua ja kaada lopuksi koko annokse päälle makeaa kastiketta.

One comment

  1. […] Vuohenjuusto on taivaallista, aivan sama miten sen valmistaa. Ainakin minun mielestä. Eräs perjantai aloitin viikonlopun kolmen ruokalajin menulla, tarkoituksena nauttia jokainen ruokalaji rauhallisesti ja omalla vuorollaan. Se ei ihan onnistunut, koska ruokalajit valmistuivatkin samaan aikaan eikä niitä maltettu odotella. Alkupalana oli siis hunajaista, lämmintä vuohenjuustoa rapeiden leipätikkujen kera, pääruokana, jo blogista löytyvä resepti, kuharullia valkoviinikastikkeella ja jälkiruokana vaniljajäätelöä vanilja-rosmariinikastikkeella. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s