Kinkku-paprikapiirakka

kinkkupiirakka ruisperunataikinasta

Kinkkupiirakka on jo melkein klassikko ja syntyy käden käänteessä varmasti jo jokaiselta kotikokilta. Se ei ole reseptinä kovin ihmeellinen, mutta silti herkullista tarjottavaa niin juhliin kuin koti-iltoihinkin. Suolaisen piirakan reseptiä voi helposti muokata oman jääkaapin sisällön mukaan vaikka erilaisia kasviksia lisäämällä. Itse leivon yleensä suolaisen piirakan joko valmiista Sunnuntain Ruisperunataikinasta tai sitten teen vaalean piirakkataikinan itse. Ruisperunataikinalla myös pohjaan saa runsaasti makua.

PIKAOHJE
Voitele piirakkavuoka ja painele valmis ruisperunataikina vuoan pohjalle. Ripottele pohjan päälle 300 g kinkkusuikaleita ja 1 pilkottu paprika. Sekoita 3 dl ruokakermaa ja 2 kananmunaa, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paista 200 C 35 min.

kinkkupiirakka_ruisperunataikinasta_uuniin

VALMISTELUAIKA
15 min.

KOKONAISAIKA
50 min.

8 annosta

400 g Sunnuntai ruisperunataikinaa
margariinia vuoan voiteluun
300 g kinkkusuikaleita
1 paprika
3 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
(100 g juustoraastetta)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele iso piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Pese ja kuutio paprika. Levitä kinkkusuikaleet ja paprika pohjan päälle. Sekoita ruokakerma ja kananmunat kulhossa, mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Varo laittamasta liikaa suolaa, sillä pohja ja kinkkusuikaleet ovat valmiiksi suolaisia. Kaada kerma-munaseos piirakan päälle. Juustoraasteen voi halutessaan ripotella viimeiseksi piirakan päälle, mutta maukasta tulee ilmankin. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 35 minuuttia. Anna piirakan hieman jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoamista.

kinkku-paprikapiirakka ruisperunataikina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s