Kermainen karjalanpaisti

kermainen_karjalanpaisti

Hauduttelin tänään GMO-vapaasta porsaan- ja naudanlihasta karjalanpaistin. GMO tarkoittaa siis geenimuunneltua organismia. Geenimuunnelluissa elintarvikkeista puhutaan kun tuotteessa tai sen valmistuksessa on käytetty tällaista muunneltua organismia. Yleisimpiä GMO tuotteita ovat kasvit kuten maissi, soija ja rapsi. Näistä kasveista valmistetaan yleisesti käytettyä eläinten rehua. GMO-vapaan lihan tuotannossa eläimille ei ole kuitenkaan syötetty tätä geenimuunneltua rehua. Lisää aiheesta löytyy artikkelista GMO-vapaa ruoka.

Karjalanpaisti syntyi siis Snellmanin porsaan- ja naudanlihakuutioista kera porkkanoiden ja lihaliemessä pitkään hauduttaen. Karjalanpaistissa on perinteisesti kirkas liemi, mutta nyt kokeilin liemen suurustamista vehnäjauhoilla ja lopuksi lorautin sekaan vielä ruokakermaa. Tulos oli todella maukas ja kastike mitä lempeimmän makuinen. Kylkeen keitetyt perunat ja raikas vihersalaatti. Ei voisi parmempaa perusruokaa olla.

PIKAOHJE
Ruskista 400 g porsaanlihakuutioita ja 400 g naudanlihakuutioita, mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kuutiot kattilaan ja lisää veteen sekoitetut vehnäjauhot, 2 laakerinlehteä, 5 maustepippuria, 1 lihaliemikuutio ja 5 pilkottua porkkanaa. Hauduta miedolla lämmöllä n. 1,5 h. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.

OSTOSLISTA
kermainen_karjalanpaisti_ainekset

VALMISTELUAIKA
15 min.

KOKONAISAIKA
1 h 45 min.

6-8 annosta

400 g porsaanilihakuutioita
400 g naudanlihakuutioita
2 rkl ruokaöljyä
5 dl vettä
0,5 dl vehnäjauhoja
2 laakerinlehteä
5 maustepippuria
1 lihaliemikuutio
suolaa ja mustapippuria
5 porkkanaa
1 dl ruokakermaa

Ota liha lämpiämään noin puoli tuntia ennen valmistusta. Ruskista lihakuutiot parissa erässä kuumalla paistinpannulla öljyssä. Mausta kuutiot suolalla ja mustapippurilla, laita isoon kattilaan. Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada kattilaan. Lisää mausteet ja lihaliemikuutio. Kuori ja viipaloi porkkanat, lisää lihojen joukkoon. Hauduta lihakastiketta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia välillä sekoittaen tai kunnes liha on mureutunut. Lisää lopuksi joukkoon ruokakerma ja kiehauta kastike. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan vihersalaatin kanssa.

kermainen_karjalanpaisti_ja_porkkanoita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s