Banaanijäätelö

mansikkabanaani_jäätelö

Tätä herkkua voi rehellisesti kutsua jopa terveelliseksi! Muutaman aineosan banaanijäätelö, toiselta nimeltään nice cream, valmistuu ilman jäätelökoneita tai muita monimutkaisia työvaiheita. Nice cream on gluteeniton ja vegaaninen, siis myös maidoton ja laktoositon. Banaanin makeus ja pehmeä koostumus luo nice creamista ihanan silkkisen ja jopa kermaisen makuista.

nice_cream_banaanijäätelö

Perusreseptiin ei tarvita muuta kuin muutama banaani. Makeutta voi lisätä vaalealla siirapilla tai vaahterasiirapilla. Jäätyneen banaanin joukkoon lisätään erilaisia pakastemarjoja, kuivattuja hedelmiä tai vaikkapa kaakaota antamaan makua. Myös keksinmuruja tai suklaata voi käyttää, jos gluteenittomuus tai maidottomuus ei haittaa. Kahdesta banaanista valmistuu noin 2 desilitraa nice creamia, mutta lisäämällä muita makua antavia aineksia määrä tietysti suurenee.

Paras banaanijäätelö syntyy kypsistä jopa tummuneista banaaneista. Ne ovat makeimpia, jolloin muuta makeutusainetta ei välttämättä tarvitse lisätä. 

viipaloitua_banaania_banaanijäätelö

Ainekset

  • 2 kypsää banaania
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai vaalea siirappia (ei välttämätön)

Makuvaihtoehtoja:

  • Vanilja: 1 tl vaniljasokeria
  • Suklaa: 2 tl kaakaojauhetta tai 0,5 dl rouhittua suklaata tai suklaahippuja
  • Peanut butter: 2 tl maapähkinävoita tai nutellaa
  • Cookie: 1-2 rkl keksinmuruja
  • Mansikka/marja: 2 dl pakastemansikoita tai muita pakastemarjoja, myös erilaiset pakastetut smoothiehedelmät käyvät hyvin
  • Suolainen kinuski: 4 taatelia ja ripaus vuorisuolaa
  • Viikuna: 1 tl viikunahilloa tai 2 viikunaa + muutama palanen pikkelöityä raparperia

[/ingredients]

banaani_soseutus_banaanijäätelö

Kuori ja viipaloi banaanit 1/2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperin päälle pakastuksen kestävään astiaan. Laita astia pakastimeen 2-3 tunniksi, jotta banaaniviipaleet jäätyvät. Siirrä viipaleet tehosekoittimen kulhoon tai blenderiin. Lisää joukkoon halutessasi siirappi. Pakastetut marjat ja hedelmät sekä taatelit ja viikunat lisätään jo jäisten banaaniviipaleiden joukkoon ja ajetaan sileäksi jäätelöksi samaan aikaa banaanin kanssa.

banaanijäätelö_mansikanmakuinen

Aja tehosekoittimella noin 5 minuuttia täydellä teholla, kunnes ainekset soseutuvat ja lopuksi muodostavat koostumukseltaan kermaisen ”jäätelön”. Kuivat ainekset kannattaa lisätä banaanijäätelöön vasta kun se on soseutettu valmiiksi. Suklaahiput ja keksinmurut voi käännellä jäätelöön lusikan avulla, jos haluaa niiden pysyvät pieninä palasina jäätelön joukossa. Nice creamin voi tarjota heti, jolloin se on pehmiksen tapaista pehmeää jäätelöä. Jäätelömäisemmän koostumuksen saa, kun massan laittaa pakastuksen kestävään rasiaan ja takaisin pakastimeen 2-3 tunniksi. Jäätelökauhalla voi sitten annostella nice creamia kulhoon tai vohvelitötterön sisälle.

banaanijäätelö_viikunahilloa_raparperia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s