Kermainen kesäkurpitsa-savulohihöystö

Kylmäsavulohi kesäkurpitsahöystö
Elokuu on kesäkurpitsan sesonkiaikaa ja niitä löytyykin kaupasta eri kokoisina ja näköisinä. Tänä kesänä keksin yhdistää kesäkurpitsan ja kylmäsavulohen ihanan pehmeäksi höystöksi. Raikkautta kermaiseen kastikkeeseen tulee sitruunasta ja tuoreesta fenkolista. Vihreä parsa sopii myös hyvin joukkoon kun sitä on saatavilla.

2 annosta

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1/2 tuore fenkoli tai pieni nippu tilliä
1/2 punttia tuoretta vihreää parsaa
1-2 rkl ruokaöljyä tai voita
150 g kylmäsavustettua lohta
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

Kylmäsavulohta ja kesäkurpitsaa

Pese ja kuutio kesäkurpitsa. Pese ja viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa parsan juuresta kuiva ja kova kanta pois, parsaa ei kuitenkaan tarvitse kuoria. Pätki parsa noin 1 cm mittaisiksi paloiksi. Lämmitä laakea paistinpannu ja ruskista kasvikset öljyssä tai voissa. Mausta kevyesti ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää joukkoon myös sitruunamehu. Suikaloi kylmäsavustettu lohi ja lisää pannulle kuohukerman kanssa. Anna kerman kiehahtaa. Valmiin höystön voi koristella fenkolin tillimäisillä tupsuilla tai pilkkomalla päälle tuoretta tilliä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s