Banaanikakku

banaanikakku
Perinteiset kahvikakut tai kuivakakut, millä nimellä niitä haluaakaan kutsua, ansaitsevat kyllä kaiken kunnian leivonnaisten joukossa. Ne ovat yleensä yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Suurin työ on odotella kakun paistumista ja jäähtymistä, jotta sitä pääsisi maistamaan. Nämä retroleivonnaiset kestävät hyvin säilytystä ja ovatkin usein parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisesta. Ne ovat myös hyviä hävikintorjujia, taikinaan kun voi  vaikka leipoa ylikypsät banaanit.

Tämä kaakaojauheella leivottu banaanikakku saa hieman jälkimakua chilijauheesta, mutta ei kuitenkaan ole tulinen.

150g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 banaania
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl chilijauhetta (voi jättää pois)
margariinia ja korppujauhoa vuoan voiteluun
tomusokeria koristeluun

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele 2 litran vetoinen kakkuvuoka sekä korppujauhota kauttaaltaan. Vatkaa hieman pehmennyt margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Muussaa banaanit ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita kaikki loput eli kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista ja hammastikulla keskeltä kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa kiinni. Anna kakun jäähtyä hyvin ja koristele tomusokerilla.

tumma_banaanikakkuBa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s